Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вацев: Подходът на Петков към РСМ е инфантилен. Наруши ли националния интерес, си тръгва по Великден

Ако няма провокация до края на Олимпиадата, въоръжен конфликт в ¿-кр@й н@ няма да има, смята той

"Македонският въпрос е единственият, по който има 100% консенсус в България. Президентът имаше основание да каже, че ходенето на Петков в Скопие е било недобре подготвено", коментира анализаторът

"Нещо в дейността на Кирил Петков и компания много силно ме напряга - този лековат и инфантилен подход към главния проблем на българската външна политика. Това е македонският въпрос, единственият, по който има 100% консенсус в България".

Това коментира пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

"Ако правителството продължава да действа така, то непременно ще причини огромна беда на България. Президентът имаше основание да каже, че ходенето на Петков в Скопие е било недобре подготвено... Кирил Петков ще наруши българския национален интерес и когато това стане, времевият хоризонт на това правителство ще бъде съкратен до след Великден," прогнозира Вацев.

"Дипломатическо решение на кризата между Москва и Киев е възможно, но то няма да е бързо. По-бързо може да стане мащабна провокация на ¿-кр@ ин ско-руската граница. Русия разполага с около 70% от въоръжените сили, които са необходими и достатъчни за счупване на военния гръбнак на ¿-кр@й н@", коментира анализаторът.

Той подчерта, че досега никой не е успял да накара руският президент Владимир Путин да действа срещу интересите си:

"Аз не вярвам, че Русия може да започне инвазия в ¿-кр@й н@. По-вероятна е по-мащабна провокация или диверсия на ¿-кр@ ин ска територия, която да промени рязко картината на руско-американските отношения, тоест, да се стигне до военни действия. Ако не се случи провокация до края на Олимпиадата, възможността за въоръжен конфликт ще падне рязко и ще се увеличи в края на лятото. На този етап САЩ не са решили проблеми - все още не е ясно какво ще се прави с финансовата криза в Щатите, съществува и проблемът с властта - много вероятно е демократическата партия да изгуби междинните избори... Пикът, когато конфликтът ще бъде възможен, ще бъде в края на август и началото на септември".

В предаването "12+3" анализаторът припомни постоянната заявка от страна на ¿-кр@й н@, че не вижда причини за безпокойство.

"Решението на САЩ да разположат американски войски в нашата част на Европа не е изчезнало", допълни Вацев.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Вацев: Подходът на Петков към РСМ е инфантилен. Наруши ли националния интерес, си тръгва по Великден

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!