Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обрат: Сотир Цацаров бие шута на Иван Гешев, за да си спаси кожата!

Сотир Цацаров е напът да предаде напълно своя “ученик” Иван Гешев!

Шокиращи обрати могат да станат на горните етажи на властта, когато става дума за заплаха от съд и затвор. Това е напът да се случи между Сотир Цацаров, който е председател на КПКОНПИ, и главния прокурор Иван Гешев.

Новият министър на правосъдието Надежда Йорданова сезира КПКОНПИ за системни нарушения на Гешев, които подлежат на сурови наказания. Цацаров е започнал разследване и има вероятност да съдейства за наказание на обвинител номер едно на България, писа Actualno.com.

Първоначално бившият главен прокурор не е имал намерение да съдейства на властта, което става ясно от бездействието му от месеци. Сега обаче, след като бе принуден да подаде оставка и това ще се случи на 1 март т. г., очевидно се е стреснал, че Йорданова може да погне и него.

Сотир Цацаров предава Иван Гешев?

За нарушения на Сотир Цацаров се говори още от времето, в което той беше главен прокурор. Така и обаче не бяха изкарани доказателства за това, а самият той минаваше за близък до ГЕРБ, която управляваше държавата тогава.

Иван Гешев също се счита от повечето политически сили за доверен човек на Бойко Борисов, тъй като самият Цацаров го посочи за свой наследник. Двамата прокурори бяха близки, но със сигурност всеки ще се опита да се спаси сам от атаките на новата власт в лицето на “Продължаваме промяната”.

Утре ще стане ясно дали ВСС ще уважи желанието на Надежда Йорданова да започне процедура по свалянето на Иван Гешев. Ако такова решение бъде издадено, Сотир Цацаров може да помогне в тази насока. Той вече загатна, че може да се обърне срещу Гешев, като покани на лична среща министъра на правосъдието.

Антикорупционната комисия, която Сотир Цацаров оглавява, в момента чака копия от сигналите срещу Иван Гешев. Когато ги получи, няма какво да я спре да съдейства в процедура по смяна на главния прокурор.

Източник/ци: Обрат: Сотир Цацаров бие шута на Иван Гешев, за да си спаси кожата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!