Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борислав Цеков: Както очаквах, корупцията с "бели якички" ще бъде емблема на тази управляваща клика. В цивилизования свят това се нарича политическа корупция

Официално становище на Лидл България

May be an image of one or more people

Борислав Цеков .facebook.

Броени дни след като търговската верига Lidl внезапно реши да продава в своята мрежа търкалящото се от години на пазара вегънско прахче на новоизлюпения премиер Кирил Петков, ключов мениджър от Lidl беше назначен за шеф на Агенцията по обществените поръчки. В цивилизования свят това се нарича политическа корупция - взимаш ми стоката от частната фирма и като премиер ти осигурявам назначение на ключов държавен пост, от който зависи голяма част от разпределянето на публичния ресурс.

Дългогодишният мениджър в хранителната верига "Лидл" Георги Николов трябва да се справи с корупцията при търговете
Шеф в 'Лидл' оглавява Агенцията по обществени поръчки
Николов е новият изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП), съобщиха от Министерството на финансите. Вицепремиерът по еврофондовете Асен Василев е назначил Николов на мястото на Миглена Павлова, която освобождава поста по лични причини.
Нулева толерантност към корупцията при обществените поръчки и ограничаването на ин хаус процедурите, чрез които се заобикаля Законът за обществените поръчки е топ приоритет на новата управляваща коалиция.

Както очаквах, корупцията с "бели якички" ще бъде емблема на тази управляваща клика. Дори и противоречията, които се разиграват сега между различните крила на тази клика, са заради икономически интереси, а не заради принципи. Да видим кое от крилата първо ще бъде изчегъртано от Вашингтон.

Официално становище на Лидл България

Във връзка с медийни публикации, съдържащи манипулативни твърдения и спекулации относно дейността на Лидл България, бихме искали да заявим следното: 

Относно некоректните твърдения, че въпросните продукти са пуснати в продажба в търговската ни мрежа през изминалата седмица и това е довело до назначаването на бивш наш служител в държавната администрация, категорично заявяваме, че това не отговаря на истината. Първите продажби на тези продукти в магазините ни са от месец август 2020 г., като процесът на договаряне с производителя далеч предхожда този период. Цитираните в медийните публикации продукти са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не собствени разработки и марки на Лидл България, като процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична брошура са дългосрочни и датират далеч преди г-н Петков да влезе в политическия живот.  Нещо повече, продуктите от тази линия се предлагат и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва широка гама артикули за имунната система – в това число хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предлагане в търговски акции традиционно се прави през зимния сезон. 

Относно трудово-правните отношения с г-н Георги Николов бихме искали да разясним следното: г-н Георги Николов към настоящия момент не е служител на Лидл България и в нито един момент на трудовото си правоотношение с Лидл България не е бил управител, законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Георги Николов е бил служител на ръководна позиция в ресор “Експанзия” в компанията, който е компетентен в придобиването на имоти и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че твърденията, че в своята дейност той е имал възможност да взаимодейства и влияе на работата на ресор “Стоково снабдяване”, който е отговорен за включването на продукти в асортимента на дружеството и рекламирането им с цел продажба в магазините ни, са абсолютно несъстоятелни и манипулативни. Също така държим да подчертаем, че Лидл България никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива. 

Категорично заявяваме, че използването на логото и името на Лидл България в публикации, съдържащи неверни и манипулативни твърдения, е в разрез с етичните правила на обективната журналистика. Нещо повече, използването им  е манипулативно внушение, уронващо имиджа на компанията като международен бранд, спечелил доверието на потребителите, които го предпочитат и избират ежедневно, както и конструктивното и кооперативно поведение на компанията с представители на институции под ръководството на лица с различни политически убеждения. Лидл България решително се противопоставя и ще се защитава с всички законови средства от необосновани твърдения за участие в незаконосъобразни действия или каквито и да било форми на политическа  корупция.  

Екипът на Лидл България

Източник/ци: Борислав Цеков .facebook.

Шеф в Лидл оглавява Агенцията по обществени поръчки | glasove.com Новини

Официално становище на Лидл България | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!