Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Ако ¿-кр@й н@ влезе в НАТО и опита да си върне Крим, трябва ли да воюваме с НАТО?

Руският президент Владимир Путин каза днес, че САЩ и техните съюзници игнорират основните руски искания в сферата на сигурността, предават Ройтерс и БТА.
 
"Анализираме писмените отговори, получени от САЩ и НАТО... Но вече е ясно, че принципните опасения на Русия са игнорирани", каза руският президент на пресконференция след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан.
 
Путин каза, че отказът на САЩ и техните съюзници да се съобразят с руските искания нарушава задълженията им към неделимостта на сигурността в Европа, поети в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Той посочи, че макар западните съюзници да подчертават принципа, че всяка страна е свободна да избира съюзите, в които членува, те пренебрегват принципа на "неделимостта на сигурността", залегнал в документи на ОССЕ. Това, по думите на Путин, означава, че укрепването на сигурността на дадена държава не трябва да е за сметка на други.
 
"Ясно е, че САЩ и техните съюзници от НАТО пренебрегнаха основните искания на Русия в областта на сигурността", каза руският президент, цитиран от "Клуб Z".
 
По думите на Путин, ракетните установки в Румъния и Полша са заплаха за Русия. Той допълни, че САЩ искат да възпират Русия, като използват за това ¿-кр@й н@, поради което евентуалното й приемане в НАТО би подкопало сигурността на Русия.
 
На пресконференцията Путин повдигна въпроса за възможността за война между Русия и НАТО, ако ¿-кр@й н@ се присъедини към алианса и се опита да си върне Крим със сила.
 
"Нека си представим, че ¿-кр@й н@ е член на НАТО и започне подобна военна операция. Трябва ли да влезем във война с НАТО? Някой замисля ли се е за това? Очевидно не", каза руският президент.
 
"Трябва да бъдат намерени начини да бъде гарантирана сигурността на всички", каза още Путин и изрази надежда диалогът за ¿-кр@й н@ да продължи.
 
bgsniper.com

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Путин: Ако ¿-кр@й н@ влезе в НАТО и опита да си върне Крим, трябва ли да воюваме с НАТО?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!