Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Цеките“ опитват чрез съда да затворят устата на журналисти

.
Георги Атнасов

Тези дни гръмна поредният скандал, предизвикан от репресията срещу свободното слово в България. Поводът бе съдебен иск на така наречените „Цеки“ от Фамилия Найденови срещу популярния спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов. Конкретно – доскорошните съдружници на Васил Божков се жалват от коментари на публициста в сайта Фрог нюз, като същевременно предявяват иск за 35 000 лв.

За какво става дума? Говорителят на Семейството – Цветомир Найденов, се оплаква от съвсем логични обобщения на Георги Атанасов за „защитения свидетел като част от ОПГ на Черепа“, за глобалната анатема под знаменателя „Магнитски“, за пропорционалната отговорност на „Цеките“ спрямо онези 330 млн. лева, изчезнали от „Еврофутбол“ за сметка на държавата. И т.н., и т.н. по състава на престъпленията за „доживотен затвор“, обявен във вестниците „Труд“ и „24 часа“ в края на ноември 2019-та, преди рекламно-спонсорският вятър да обърне посоката от ул. „Московска“ №43 към столичния квартал „Лозенец“…

Впрочем, едва ли има мислещ човек, който да се съмнява в генетичната връзка между Божков и „Цеките“, стартирала още от милиционерските досиета и доноси преди 10 ноември 1989-та. По тази тема най-меродавен е Бащата на Фамилията Стефан Найденов – Цеката.

В последно време Георги Атанасов предостави пред обществото редица медийни публикации и разследвания от периода 2019-2020, доказващи пъпната връв между „Цеките“ и Божков и криминалната история на Фамилия Найденови, тиражирана в половин дузина държави от ЕС и съответните партньорски служби. Само българската прокуратура мълчи, независимо, че преди дни ЕП официално запита премиера Кирил Петков какво става със списъка „Магнитски“ и неговата разширена част, включваща „Цеките“ или техния говорител? Хайде, да се разберем – решението на Върховния административен съд за индулгенция спрямо Цветомир Найденов по никакъв начин не анулира глобалното ембарго на Вашингтон.

И още нещо особено интересно – откакто „Цеките“ заведоха съдебни искове срещу Георги Атанасов и Огнян Стефанов, основател на Фрог нюз, Фамилията предприема масирана кампания в медиите, гарантирайки си тяхното мълчание чрез рекламната търговия с влияние. Тоест, страниците и ефирите трябва да премахват неудобното съдържание и да обслужват спонсорите, ако искат да изкарат някой лев.

Ето защо България е на 111-то място в рейтинга за свободата на словото и на първа позиция по корупция в Европа. Докато Цветомир Найденов, „нямащ нищо общо с Черепа от две години насам“, обяснява тяхното съдружие от близо три десетилетия, корупцията, рекета, проституцията и манипулацията на популацията от границата до училищата…

Ако Васил Божков е босът, „Цеките“ не са ли „консилиерите“ в системата на „Октопода“?

Гешев в последно време е зает със собственото си оцеляване като главен прокурор, но не е лошо някой да го информира какво прави неговият главен свидетел срещу Божков.

От друга страна натискът срещу журналисти и медии от страна на Найденов е възможност в съда да се покажат някои от упорито прикриваните практики в хазартния бизнес, за които прокуратурта си затваря очите от години.

Фрог нюз

Източник/ци: „Цеките“ опитват чрез съда да затворят устата на журналисти

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!