Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прекара ли ни С.Македония? Стево Пендаровски нагъл: Рано е да се променя нашата Конституция заради българите

Стево Пендаровски нагъл: Рано е да се променя нашата Конституция заради българите

Ако не са доволни, да ходят в Международния съд, заяви северномакедонският президент

В момента не трябва да се променя Конституцията на Република Северна Македония, заяви президентът Стево Пендаровски по повод искането за включване на българите като част от народ в преамбюла на основния закон.

„За българските граждани са отговорни институциите на Република България. Ако не са доволни, имат право да ходят в Международния съд. Има десетина присъди в Страсбург. Оттук нататък аз не смея да се меся в защита на българските граждани. Това е в съответствие с Договора от 2017-а“.

По повод изявлението на българското външно министерство, че срещата му с представители на ОМО Илинден противоречи на договора за добросъседство, Пендаровски обяви, че е бил изненадан от реакцията на българското Министерство на външните работи по повод срещата му с представители на забранената у нас ОМО Илинден.

Пендаровски критикува българските членове на Мултидисциплинарната комисия по исторически и обрaзователни въпроси, че се опитват да наложат чрез медиите решение на македонските си колеги:

„Моят съвет към всички тях е по-малко говорене по медиите и по-малко предположения за изходите от работата на тази комисия“.

Източник/ци: Стево Пендаровски нагъл: Рано е да се променя нашата Конституция заради българите - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!