Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Британците призоваха да не защитават ¿-кр@й н@

/Поглед.инфо/ Читатели на вестник Daily Express призоваха да не се забъркват с Москва, след като публикацията сравни размера на руската армия и страните от НАТО.

Авторът на публикацията Лиъм Дойл пише, че по обща численост на войските Русия от членове на НАТО е на второ място след Съединените щати. В състава му служат около 1,154 милиона души, а заедно с резервисти - около 1,4 милиона, отбелязва той. Въоръжените сили на САЩ, от друга страна, имат 1,346 милиона военнослужещи, а около 800 хиляди войници са в резерв, съобщава РИА Новости .

В статията се посочва, че Турция (445 000 военни), Франция (208 000) и Германия (189 000) следват САЩ. А общият брой на войските на 30 държави-членки на НАТО е от три и половина до пет милиона военни.

Коментаторите на сайта разкритикуваха журналиста за статията, като посочиха непълнотата на сравнението, а също така напомниха, че ¿-кр@й н@ не е член на НАТО и алиансът няма задължение да го защитава.

„Член 5 от Хартата на НАТО не се прилага за ¿-кр@й н@“, пише сър Реалист. Той каза още, че в случай на война Русия няма да може да победи НАТО, тъй като страните от алианса също имат ядрени оръжия.

Азриел каза на читателя, че НАТО не разполага с хиперзвукови оръжия, а също така посочи, че руските зенитни ракети превъзхождат американските. Освен това потребителят посочи липсата на единство в НАТО по отношение на евентуална военна конфронтация с Русия: например, България и Хърватия вече отказаха да се бият за ¿-кр@й н@.

Mikey6195 от своя страна също каза, че съюзниците на САЩ в алианса няма да искат да участват във военен конфликт.

REDTOON1892 посочи, че размерът на армията играе по-малко важна роля в сравнение с нейното оборудване.

Читателят е сигурен, че война няма да има, защото всички страни разбират последствията от нея.

По-рано опозицията в ¿-кр@й н@ заяви, че Западът  използва  ¿-кр@й н@ като трамплин за конфронтация с Русия. 

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Британците призоваха да не защитават ¿-кр@й н@ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!