Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАТО е бита карта. Всички на клонката на НАТО нямат късмет. Манджата свършва, ама досиетата остават.

„Най-тъмно е сутрин, преди разсъмване“

През Септемви 2021 г. се формира пакта AUKUS, алианс между Австралия, САЩ и UK ( Англия).

Французите го нарекоха „Удар в гърба“, може би защото Щатите им откраднаха сделка за 60млрд$ + още 30млрд$ за обслужване, става въпрос за едни подводници.

Подводниците, които щатите ще построят за Австралия, са атомни, вместо френския дизел.

Русия им намекна, че така вкарват Австралия в ядрения клуб през задната врата. И щом така ще си говорим, той и Иран може си купи от тях.

Точно се сетих, че Иранския президент беше скоро в Москва и се кълнеше във вечна вярност към Батюшката.

Интересното е друго.

Като обявиха АУКУС, вместо да обясняват защо и как го правят , всички медии се скъсаха да обясняват, че това няма да попречи на НАТО и не е против НАТО.

Да, да, ама не.

Когато медиа от мейнстрийма ти говори нещо, истината е точно наобратно. Златно безотказно БГ правило.

НАТО е абсолютна излишна организация за САЩ към днешна дата. Интересите на САЩ са в пасифика, в Азия.

Американските пазари са там, основния им враг е Китай, капитала на света е там.

А какво носи Европа на САЩ, освен разходи и главоболия? Ами нищо.

Защо трябва САЩ да плаща за Европейската отбрана? И срещу кого? Срещу Русия? На това даже и афроамериканските джендъри не вярват вече. Да не говорим че Русия умножи шансовете им по нула, вече.

А даже и да приемем факта, че САЩ пази Европа от лошата Русия, какво ще спечели САЩ? Именно. Къде е парата? Ами никъде. Още повече главоболия и трупове. Тц. Не става. Няма ли пари няма интерес.

Приказките за партньорство и демокрация са като приказките колко са красиви очите на девойката преди да я вкараш в леглото…и да лъсне „голата“ истина.

Безплатен обяд няма.

НАТО не е заточено за отбрана. Няма такъв тип нито структура на бойната техника, нито опетативност, нито възможности. То не става и за нападение. Само един въпрос:

– Ако теретично предположим, че Русия утре предостави цялата си територия на НАТО да я нападне, без да се съпротивлява, то ще може ли?

Ами не. Няма да може да я насити с бойна техника, нама логистика, няма демографски ресурс да контролира територията, нама дори достатъчно боеприпаси да избомби некое далечно село в тайгата, пълно с кротки руски алкохолици, чакащи някой да ги отърве. Дейба тоз скапан живот. Разсипаха я таа държава…

А каква беше основната функция на НАТО?

Ами да пази долара и хегемона и да ограби някоя малка държавица. Акцента е на малка. Малка и богата.

И да продава на американския ВПК техниката.

Е … да, де, ама всичко, което можеше да се ограби, потурчи и разпарчоса вече е ограбено? Сега накъде?

Ами сега наникъде. Всеки се спасява поединично.

Затова САЩ лееекичко взе да дава отбой.

Първо Тръмп каза че Европа трябва сама да си плаща вече за отбрана, после се създаде АУКУС. А съвсем скоро се изтеглиха американските съветници от ¿-кр@й н@.

Защото ¿-кр@й н@ не е интересна. И защото вече САЩ печалба не могат да имат от това. Мача свърши.

Защото война няма и не може да има там. Или Русия си я взима цялата или прибира излаза на Черно Море и източната част и… ¿-кр@й н@ става геополитически важна, колкото един скъсан цървул.

А защо е цялата медийна истерия и защо както нашия премиер, виден гросмайстор в геополитическите тънки анализи, каза “ Дрънчи оръжие“?

Нека се върнем на Афганистан, първо.

САЩ си тръгнаха от там с 200, толкова бързо, че оставиха оръжие за милиарди долари и инфраструктура за още повече. Местните аборигени, пардон талибани, много се кефиха на оръжието, като Кокорчо на държавен дълг се кефеха.

Да, ама не, не  и не.

Оръжието и всичко друго беше оставено, за да се изпишат едни много пари. Да се прикрие една яка многодишна кражба. Не от бързане.

„The Pentagon and the military industrial complex have been plagued by a massive amount of waste, fraud and financial mismanagement for decades. That is absolutely unacceptable,“ said Sen. Bernie Sanders, I-Vt

„..When the Pentagon launched its first-ever independent financial audit back in 2017..“

„..But the Defense Department failed that audit – and the next two as well…“

Изненада. Пентагона никога е нямал одит и проверка. И при първият такъв.. греда, при втория – пак греда!

А знаете ли колко е бюджета му ? Около 700 млрд директен + още около 300 млрд за присъдружни агенцийки + още ??? неизвестно колко за други операции.

Над трилион. Годишно. Без одит. Без проверка.

И скоро това ще се промени. И скоро ще започнат въпроси:

– Колко и къде са кинтите за Афганистан?

-Ееее, как къде? Ми те талибаните ги зеха ве..заедно с документите. Такъв ще е отговора на генералите.

Хитро.

А ние си мислехме, че само ние взривяваме складове и крадем от резерва. Ех, титани са нашите атлантически братя, просто титани…

САЩ не е монолитна страна с единно ръководство. Там има лобита, групи, интереси. И всяка група е добарала парче от баницата и си го хапва. Обаче рано или късно трябва да се дава сметка и да се отчита дейността.

Ето затова “ дрънчи на оръжие“ , защото има една голяяма групичка, която пък се е закачила на перото за “ Европвйска сигурност и НАТО“ и си хапва от оня бюджет.

Естествено хвърля и трохи, тук на територията. Я за правителство, я за фондацийки, я за Генерали, които да обгрижват територията.

Обаче това лоби губи вече сила и властови ресурс, защото интересите на САЩ са в пасифика, в Азия.

И всички на клонката НАТО …еми, нямат късмет. Манджата свършва.

Една вметка:

Тя манджата свършва, ама досиетата остават. Кой с кого е работил, колко е взел. Братята америкаци са прилежни чиновници. Тепърва ще става интересна и тази тема.

Та….

Виждайки всичко това, французи и германци се срещнаха и плахо заговориха за ЗЕС. А ЗЕС е Европейски аналог на НАТО. Система за колективна сигурност на ЕУ. Прочетете. Идеята беше погребана , но лека полека излиза на дневен ред.

Къде сме ние?

Ясно е, че НАТО е бита карта. Това е американска констатация не наша. Ясно е, че ние работа там нямаме, щото нито можем да ограбим някой покрай тях, нито да продаваме оръжия, нито да се пазим …, абе нищо. На всичкото отгоре никой вече неще и да плаща вместо нас за отбрана. Та на НАТО му слагаме хикса.

Пътя от тук нататък е:

Или ЗЕС или при Русия.

“ ….другого не дано“ или “ тут без вариантов“ както казват Руснаците.

И тук пак има един нюанс…

Ако приемем еврото ще бъдем икономически вързани за задлъжняла и затъваща Европа и …щем не щем сме в ЗЕС. Където хем с дълг ще ни натоварят, хем ще сме член на военен съюз, който може да воюва само срещу Конго и Гвинея Бисау …,ама и това не е ясно.

По-интересен е момента да се примъкнем до Русия.

Тогава, ще можем да се спасим от приемане на еврото и задлъжняване до ушите.

Тоест ние трябва да изпреварим събитията и най-смешното е, че трябва да изберем Русия и Евразийския съюз не по ИДЕОЛОГИЧЕСКИ причини, а по чисто икономически.

Да си спасим задника да не ни натоварят един брутален солидарен дълг на Еврозоната, който клони към 105% от БВП към днешна дата.

Проблема на нашите политици не е, че са продажни.

Проблема е, че не са умни и продажни.

Защото едно е да си тъпа курва, друго е да си умна курва.

Едната завършва на 40 години сама и амортизирана, а другата с кола и апартамент.

Е , пак сама де.

ПП: А кой колко е взимал и какви ангажименги е поемал , братята американци са описали. И съм убеден, че ако минем към Русия тез книжлета ще бъдат предадени в Кремъл. Щото те взаимно си обменят такава информация, както когато един началник предава властта на друг началник.

И те това може да ни съдаде лек проблем, вместо да се оттървем от дълг и минем към Евразия, да ни нахлузят еврото и ЗЕС.

Тодор Ангелов

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: АФЕРА.БГ | НАТО Е БИТА КАРТА. ВСИЧКИ НА КЛОНКАТА НА НАТО НЯМАТ КЪСМЕТ. МАНДЖАТА СВЪРШВА. ТЯ МАНДЖАТА СВЪРШВА, АМА ДОСИЕТАТА ОСТАВАТ. ПРОБЛЕМА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ Е, ЧЕ НЕ СА УМНИ И СА ПРОДАЖНИ.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!