Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на унгарското МО смята за неуместно разполагането на допълнителни сили на НАТО в страната

/Поглед.инфо/ Унгария разполага с достатъчен брой национални въоръжени сили, така че разполагането на допълнителни части на НАТО на територията на страната не е препоръчително, каза унгарският министър на отбраната Тибор Бенке.

Бенке в ефира на унгарската радиостанция InfoRádió отбеляза, че както САЩ, така и НАТО преговарят с всички страни по източната граница на Северноатлантическия алианс и/или граничещи с ¿-кр@й н@ или Русия по въпроса дали е вярно, че Съединените щати водят преговори за разполагането на бойни части на НАТО, включително с Унгария, пише РИА Новости .

„В същото време нашата позиция е, че в съответствие с първоначалната настройка на „Програмата за развитие на отбраната и въоръжените сили“ Унгария вече е създала такава национална сила, формирала такъв национален потенциал, че в настоящата ситуация няма нужда да се разчита на чужди въоръжени сили и части. Ние се движим по-нататък по този път, така че сега, в сегашната ситуация, не смятаме за целесъобразно и не изискваме тук да бъдат разположени допълнителни сили на НАТО“, добави той.

В същото време Бенке подчерта, че Унгария отдавна е подкрепяла желанието на съседната страна да стане член на алианса. „Но тогава ¿-кр@й н@ излезе срещу унгарците, живеещи в Закарпатието, и се държеше неприемливо за алианса. След това правителството заема позицията, че ¿-кр@й н@ все още не е готова да се присъедини, не отговаря на очакванията на НАТО. Разбира се, последния път лично казах на министъра на отбраната на ¿-кр@й н@, че можем отново да говорим по този въпрос, ако на закарпатските унгарци се предоставят същите права, които предоставяме на ¿-кр@ ин скоговорящите хора, живеещи в Унгария“, каза министърът.

По-рано евродепутатът Тиери Мариани  обясни защо Западът разпространява слухове за руската "инвазия" в ¿-кр@й н@.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Шефът на унгарското МО смята за неуместно разполагането на допълнителни сили на НАТО в страната - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!