Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Върхът на унижението за Гешев! Насред Брюксел Кирил Петков му би шута

Върхът на унижението за Гешев! Насред Брюксел Кирил Петков му би шута

Иван Гешев ще бъде понижен преди края на мандата си, което е прецедент!

Просто администратор

Обвинител номер едно на Република България Иван Гешев и премиерът Кирил Петков днес участваха в среща на най-високо европейско ниво в Брюксел. От нея стана ясно, че позицията на главен прокурор у нас ще бъде преструктурирана в обикновен администратор на прокуратурата, пише Banker.bg.

Петков е изложил идеята си пред ЕК и се очавка тя да бъде осъществена съвсем скоро. Аргументите му са били, че главният прокурор не се справя добре с функциите си и на практика е излишен. Ще се работи само с прокурори по области.

Така на практика Иван Гешев ще седне на бюро пред компютър от 08 до 17 г. и ще се превърне в обикновен чиновник. Нещо, което той никога не е правил през цялата си кариера дотук.

Иван Гешев става един обикновен администратор

“Идеята е да няма човек в България, над който да е само Господ. В момента никой не може да бутне главния прокурор, а не трябва да е така, защото, когато има забележки към него, той трябва да си носи отговорността от действията си”, разкрил Петков насред Брюксел.

Премиерът е изнесъл доклад, в който открито е написано колко зле се справя Иван Гешев като главен прокурор. Дори се загатва, че той може да попадне под ударите на съда, защото като просто администратор няма да има имунитет.

Източник/ци: Върхът на унижението за Гешев! Насред Брюксел Кирил Петков му би шута

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!