Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Възраждане“ внесе проекторешение за закриване на американските военни бази у нас

На фона на напрежението на границата между Русия и ¿-кр@й н@ и последвалата реакция на НАТО и САЩ „Възраждане“ поиска закриване на американските бази в страната.

Става въпрос за четири обекта – учебен полигон Ново село, складови съоръжения в Айтос, военновъздушна база Безмер и военновъздушна база Граф Игнатиево.

Парламентарната група на Костадин Костадинов внесе проект за решение за прекратяването на споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

В предложението се предвижда подписаното на 28 април 2006 г. споразумение за базите да бъде прекратено с едногодишно предизвестие по дипломатически път. Освен това Министерски съвет трябва в рамките на месец да изготви доклад за имуществените, трудовите, отбранителните и другите последици от споразумението, за разходите и приходите на страната, както и за общия брой на военните и цивилните лица, които са използвали базите.

Според Костадинов споразумението е сключено в ущърб на българските интереси и за базите не е плащан наем. Той ги определи като „унизителни окупационни бази“ и ги сравни с нахлуването на Османската империя и последвалото завладяване на България.

В типичния си стил той заяви, че „България не е избрала НАТО, България беше анексирана от НАТО„.

Той настоя за програма за модернизация и превъоръжаване на българската армия. По думите му това можело да се случи в рамките на една година.

Лидерът на „Възраждане“ заяви на брифинг в НС, че напрежение по източната граница на ¿-кр@й н@ няма:

„¿-кр@й н@ е просто един повод за нагнетяване на напрежение между Русия и САЩ„, смята той.

Костадинов стигна още по-далеч и заяви, че България не е спечелила нищо от това, че е подкрепила ¿-кр@й н@ при анексирането на Крим през 2014 г.

Той заяви, че страната трябва да поддържа добри отношения с Русия и ¿-кр@й н@ и да не бъде въвличана в конфликта по оста Москва-САЩ.

„Ескалация в ¿-кр@й н@ няма да има. Става въпрос за състезание кой е по-по-верен на американския ни брат… Някой се опитва да създава вътрешнополитическо напрежение и да плаши и без това не доста добре със здравето и психиката български народ, плашен вече две години, че ще умре от коронавирус„, твърди той.

Оф нюз

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: „Възраждане“ внесе проекторешение за закриване на американските военни бази у нас – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!