Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ленче Поптодорова: Кирил Петков влиза в обувките си, Русия е нашата заплаха

Първият КНСН при президента не трябваше да бъде за РСМ, а за ¿-кр@й н@ и ситуацията в Черно море, коментира бившият посланик

„Добре е, че се проведе Съвета по сигурност към Министерски съвет. Премиерът Кирил Петков разбира, че външната политика се прави от правителството“ 

Това заяви за БГНЕС дипломатът от кариерата Елена Поптодорова, дългогодишен


помощник на всеки комунистическо режим Елена Поптодорова (в средата)
Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

и посланик на нашата страна във Вашингтон по повод извънредно заседание на парламента поради кризата с ¿-кр@й н@.

Според Поптодорова „задължително е трябвало да се свика съвещание на колективен орган на най-високо държавно ниво за кризата около ¿-кр@й н@“. 

„Първият КНСН при президента не трябваше да бъде за РСМ, а за ¿-кр@й н@ и ситуацията в Черно море, по границите на които Русия струпва въоръжение и жива сила. Това е един конфликт с далечни последици, който няма да приключи бързо и лесно. За това трябваше да има колективно обсъждане на действията на България“, подчерта посланик Поптодорова.

Тя определи като правилно провеждането на Съвета по сигурност към правителството, макар че в него не е участвала опозицията. 

„Кирил Петков влиза в обувките си. Той добре знае, че външната политика и политиката за сигурност се формира и провежда от правителството, според Конституцията на страната. Той това прави в момента“, подчерта Поптодорова. 

Според нея е много важно посланието, че не трябва да се нарушава международното право където и да било по света. 

„У нас остава на историко-емоционално-романтична плоскост популярната публична оценка на конфликта около ¿-кр@й н@, а той си има много точни измерения. Те са свързани с международното право. Нещо повече, те са свързани с Устава и Хартата на ООН, чиито принципи са подкрепени от всички, включително и от Русия“, заяви дипломатът и добави, че позицията на Москва е „тежко предизвикателство към устоите на съществуващия международен ред и на съществуващите устои на европейската сигурност“. 

Елена Поптодорова посочи, че има много декларации, в които се казва, че ние сме лоялен съюзник на НАТО – превръщайки това в някаква мантра. 

„За пръв път, обаче сега от началото на нашите две членства – НАТО и ЕС – ние трябва да докажем практически с политически действия тази наша принадлежност. Това не е най-лекото нещо, защото трябва да се изправим срещу стереотипи, които продължават да съществуват в някои части на българското общество и се опитват да вземат превес. 

Премиерът може да не може да борави с такава документална точност, но министърът на отбраната, който е натовският генерал Стефан Янев, и отлично познава документите на алианса, би следвало да съобщи, че от анексията на Крим насам, във всички документи Русия фигурира като заплаха “, заяви още бившият ни посланик във Вашингтон Елена Поптодорова пред БГНЕС.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Ленче Поптодорова: Кирил Петков влиза в обувките си, Русия е нашата заплаха – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!