Следвайте "Буднаера" в Телеграм

¿-кр@ ин ската армия откри стрелба

Кадър Армия на ¿-кр@й н@

¿-кр@ ин ската армия провежда серия от учения заради нарастващото напрежение с руската армия на границата.

Преди минути стана ясно, че се провеждат учения с открит огън.

Напрежението расте и сред обикновените граждани на ¿-кр@й н@.

¿-кр@ ин ска майка на три деца се е въоръжила с огромна пушка в момент, когато хиляди цивилни ¿-кр@ ин ци се подготвят за евентуална инвазия от страна на Русия, пише Daily Mail, предаде Вести.

Мариана Жагло е далече от типичния ¿-кр@ ин ски войник, но

52-годишната жена, която е експерт по маркетинг казва, че е готова да направи всичко необходимо, за да защити страната си.

„Като майка не искам децата ми да наследят днешните проблеми на ¿-кр@й н@ или тези същите заплахи да бъдат отправяни и към тях. По-добре е да се справя с това сега“, обяснява Мариана.

„Ако се наложи, ще се бием за Киев, ще се бием, за да защитим града си. Ако има нужда да започне стрелба, тогава ще започна да стрелям“, категорична е майката, докато показва новата си пушка Zbroyar Z-15 в апартамента си в ¿-кр@ ин ската столица.

Тя обясни, че Zbroyar Z-15 е ловна пушка, но жената няма намерение да ходи на лов. „Никога през живота си не съм ходила на лов. Купих тази карабина, след като слушах как войници обсъждат коя е най-добрата пушка“, казва Мариана пред The ​​Times. Маркетинговият експерт е само една от хилядите ¿-кр@ ин ци, които наскоро се присъединиха към националните сили за териториална отбрана (TDF) – доброволна част от армията, чиято численост нарасна на фона на нарастващото напрежение на руската граница. Мариана обаче не просто си е купила ловна пушка. Тя е преминала двуседмичен курс за снайперист и е добавила някои неща към оръжието – бипод (бел. ред. V-образна стойка за оръжието), телескопичен мерник и заглушител – за да е сигурна, че ще бъде възможно най-смъртоносна. Освен това жената е похарчила солидна сума и за военно облекло – каска, камуфлаж за сняг, бронежилетка, муниции и ботуши – и се е запасила с консерви, за да може да остане барикадирана в апартамента си няколко седмици, ако се наложи. Киевският клон на TDF проведе тренировъчно учение през уикенда в покрити със сняг гори извън столицата, докато десетки цивилни в цялата страна, много от които млади, са се записали в подобни програми за обучение, за да получат основни бойни умения. В случай на потенциална инвазия от страна на Русия, тези младежи ще бъдат част от гражданската съпротива на страната, която ще продължи борбата срещу руските войници, ако 255-хилядната редовна армия на ¿-кр@й н@ бъде победена. Мариана каза още пред The ​​Times, че много ¿-кр@ ин ци са се научили да живеят със заплахата от потенциална инвазия откакто Русия анексира Крим през 2014 г., и каза, че не е необичайно Русия периодично да увеличава разполагането на войски близо до границата. Но тя остава твърда в намерението си да остане в столицата и да се бори в случай на нашествие. „Нито съпругът ми, нито аз нямаме живи роднини някъде, няма къде другаде да отидем. Това е нашият дом. Ще се борим за него“, категорично е жената. 

Съединените щати доставиха 300 противотанкови ракети Javelin на ¿-кр@й н@, съобщава Fox News.

По-рано ¿-кр@ ин ското министерство на отбраната съобщи, че в страната е пристигнала нова партида американска военна помощ от съвременна техника и боеприпаси за отбранителни цели.

„Доставената нова партида помощ включва 300 ракети Javelin", каза каналът.

Първата партида от 90 тона различни оръжия от САЩ пристигна в ¿-кр@й н@ на 22 януари, а на следващия ден друг самолет кацна на летище Бориспол с военна помощ от САЩ. Според публикацията на NV става дума за M141 Bunker Defeat Munition, или SMAW-D, ръчни гранатомети за еднократна употреба, както и партида противотанкови системи Javelin.

Държавният департамент обяви готовността си да увеличи военната помощ на ¿-кр@ ин ските власти. В същото време САЩ и НАТО също влошават ситуацията в региона, увеличавайки военната активност там.

Както по-рано посочи руският външен министър Сергей Лавров, доставката на оръжие и пристигането на западни военни инструктори може да тласнат Киев към „военни приключения“, което представлява пряка заплаха за сигурността на Русия. 

¿-кр@ ин ският външен министър Дмитрий Кулеба заяви, че броят на руските войски, разположени по границата на страната, не е достатъчен за мащабна атака, предаде Дарик.

Киев и Западът обвиниха Русия, че струпва десетки хиляди войници по ¿-кр@ ин ската граница в подготовка за евентуална инвазия и че се стреми да дестабилизира бившата съветска република.

"Броят на руските войски, събрани по границата на ¿-кр@й н@ и окупираните територии на ¿-кр@й н@, е голям", заяви Кулеба, визирайки анексирания от Москва Крим и контролираните от сепаратистите части на Източна ¿-кр@й н@.

Той заяви пред репортери, че "това представлява заплаха за ¿-кр@й н@", но е "недостатъчно за пълномащабно настъпление". Кулеба допълни, че Русия все още е способна да увеличи с течение на времето разполагането на сили до "достатъчно ниво". 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - ¿-кр@ ин ската армия откри стрелба

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!