Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кореспондентът на France 24 се убеди: в Донецк мечтаят да се присъединят към Русия

/Поглед.инфо/ Хората, останали в Източна ¿-кр@й н@, признават, че са оцелели по чудо, като се има предвид, че живеят в зона на бойните действия от много години. Както отбелязва кореспондентът на France 24, в тези региони има широко разпространен гняв към Киев за обстрелите и за бездействието му, както и благодарност към Русия за нейната подкрепа и изплащането на пенсиите.

Къщите все още са разрушени, заедно с дупките от куршуми около Донецк те все още остават стигмати от бомбардировките през 2014-2015 г. Фронтът е само на няколко километра оттук. Тук, в този сепаратистки регион, улиците често са празни, много жители са взели решение да избягат.

АНТОНИНА ЗАЙЦЕВА, пенсионерОцеляхме по чудо. Имаше няколко момента, в които реално можехме да умрем. Ала всеки има своя съдба, всеки решава сам. Решихме да не си тръгваме.

Руските военни сили са разположени близо до границата от много седмици. Тази пенсионерка с всеки изминал ден се тревожи все повече. С нарастващото напрежение между Москва и Киев регионът може отново да преживее миналото.

АНТОНИНА ЗАЙЦЕВА: Очевидно е, престрелките така и не спряха, сега се страхуваме, че може да започне пълноценна война.

Въпреки страха от нови сблъсъци, за тези жители изборът е ясен. Тук почти всички подкрепят действията на Русия. Гневът към Киев е повсеместен. Всички критикуват ¿-кр@ ин ските бомбардировки през последните години, както и бездействието на властите.

АЛЕКСАНДРА ЛОЗОВСКАЯ, пенсионер: Русия ни дава пари. А какво прави ¿-кр@й н@? Пенсиите не дава, затворени са входовете и изходите. Как можете да стигнете до там? Пътуването до ¿-кр@й н@ през Русия е много скъпо. Благодаря на Русия, че ни плаща пенсията.

Мечтата им е ясна: да се присъединят към Русия възможно най-скоро. И това - 30 години след като ¿-кр@й н@ получи независимост от Съветския съюз.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Кореспондентът на France 24 се убеди: в Донецк мечтаят да се присъединят към Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!