Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делягин: Русия може за два месеца завинаги да пресече потока от санкционни заплахи от САЩ

/Поглед.инфо/ Русия може да спре потока от санкционни инициативи от Вашингтон в рамките на два месеца. Това заяви заместник-председателят на комисията по икономическа политика на Държавната Дума на Русия, икономистът Михаил Делягин.

Депутатът смята, че вероятността от нови болезнени санкции на САЩ срещу Русия е нулева. Според Делягин всичко, което американците и техните съюзници са можели да направят на Москва във финансовата, икономическата и политическата сфера, те са го сторили още през 2015 г. Така прекъсването на връзката със СУИФТ, често посочвано като нова санкционна стъпка, ще бъде изстрел в собствения крак за Запада, тъй като системата е актуална предимно за спекулантите и има пълноценни аналози.

Реална, много болезнена заплаха за нас е спирането на доставките на микроелектроника. Но има една малка подробност: тези продукти са произведени в Китай. Американците няма да се съгласят с това, а още повече китайците“, каза Делягин.

Депутатът е убеден, че Русия е в състояние за кратко време да отнеме желанието на американските конгресмени да предложат нови санкции. Той смята за най-действащ удара по корпорациите, които спонсорират тези политици. Ако Москва се реши на тази стъпка, след два месеца Конгресът на САЩ напълно ще забрави за санкционната политика срещу Руската федерация, смята той.

Просто ще спрат следдва месеца. Хората не разбират смисъла на звуците, които издават. Следователно всяка корпорация, която спонсорира лице, занимаващо се с антируски дейности, ще бъде лишена от възможността да работи с Руската федерация през следващите пет години. Един цент е бил преведен - за пет години, довиждане. Това е единственият начин да се води диалог със западната парламентарна система“, смята Делягин.

САЩ заплашват Русия с нови санкции в случай на ескалация на напрежението в ¿-кр@й н@. На 19 януари президентът на САЩ Джо Байдън разреши забрана за транзакции в долари за руски банки като част от поредния пакет от санкции. Икономистите са убедени, че Вашингтон няма да посмее да направи това, тъй като подобен ход би взривил мина под доларовата система и би стимулирал създаването на нови съюзи, които заплашват САЩ.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Делягин: Русия може за два месеца завинаги да пресече потока от санкционни заплахи от САЩ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!