Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съединените щати поискаха Русия да не публикува техния писмен отговор на исканията на Москва

/Поглед.инфо/ САЩ не се страхуват, че Русия може да използва писмения отговор на Вашингтон, за да дискредитира преговорната си позиция, каза прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. В същото време медиите пишат, че САЩ са помолили Русия да не публикува документа.

Псаки каза, че САЩ ще изразят „сериозна загриженост относно действията на Русия, както и идеи за това как наистина можем да увеличим взаимното си чувство за сигурност в бъдеще“. Обсъждането с Москва е „увеличаване на прозрачността, намаляване на рисковете, напредване на контрола върху въоръженията, изграждане на доверие“, каза тя. 

Тя беше попитана дали САЩ се страхуват, че Русия може да използва писмените отговори на Вашингтон "за да подкопае и дискредитира преговорната позиция" на американците. Псаки увери, че участващите в преговорите представители на Белия дом "не възприемат ситуацията в този дух", както и съюзниците на САЩ, съобщава ТАСС .

Тя обясни, че „това не са просто писмени отговори, сякаш попълват въпросник“, САЩ „ще говорят“ за това, за което са „загрижени“ и ще повторят редица силни твърдения“. Според нея "това е просто част от дипломатическия процес и дипломатическите преговори, а това е стандартна част от процеса".

Псаки беше попитана дали смята, че споразумението на САЩ да предадат на Русия своите писмени отговори на руските предложения трябва да се разглежда като отстъпки на Москва. Псаки предложи да започнем с това „да видим първо какво ще бъде казано“. „Ние бяхме много ясни за това, за което няма да преговаряме: това е суверенитетът на ¿-кр@й н@, въпросът, който постоянно се повдига, относно правото на ¿-кр@й н@ да се стреми към членство в НАТО – страните от НАТО трябва да вземат това решение“, каза тя, отбелязвайки, че „преговорите могат да приемат различни форми.

Според The Washington Post, позовавайки се на ненaзовани източници, „служебните лица на САЩ са помолили руските колеги да запазят документа в тайна“. В същото време Държавният департамент смята, че Москва може да реши да публикува документа. The Washington Post пише, че отговорът на Вашингтон няма да съответства на руските искания, но администрацията на САЩ смята, че предоставянето на писмо, което руският президент Владимир Путин може да види, „има смисъл“. Източникът каза, че отговорът на САЩ би могъл да повлияе на "окончателното решение в Русия да разгледа тези идеи и да реши дали да продължи напред или не", съобщава РИА Новости .

Припомняме, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, след разговори с руския външен министър Сергей Лавров в Женева,  обеща  на руския си колега следващата седмица да представи предложения за сигурността в по-подробна форма и в писмен вид. След приключването на преговорите Лавров  заяви , че тази среща е междинна.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Съединените щати поискаха Русия да не публикува техния писмен отговор на исканията на Москва - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!