Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън заплаши да забрани на Русия транзакции в долари

/Поглед.инфо/ В случай на "нахлуване" в ¿-кр@й н@ Русия ще бъде изправена пред "тежки икономически последици", руските банки няма да могат да извършват транзакции с долари, каза президентът на САЩ Джо Байдън по време на реч в Белия дом.

„Ако го направят, ако нападнат ¿-кр@й н@, те ще си платят. Техните банки няма да могат да извършват транзакции с долари“, каза президентът на Съединените щати.

„В НАТО има разногласия за това какво са готови да направят страните в зависимост от това, което се случва. Сериозното налагане на санкции, свързани с доларови транзакции ще има отрицателно въздействие върху САЩ, както и отрицателно въздействие върху икономиките на европейските страни и опустошително въздействие върху Русия“, каза Байдън и добави, че той разчита на единството на НАТО относно санкциите срещу Русия.

В понеделник германското издание “Ханделсблат” съобщи, че Европейският съюз и САЩ вече не разглеждат като част от възможните санкции изключването на руските банки от международната платежна система СУИФТ. Вместо това срещу руските банки се разработват целенасочени икономически санкции. Въпреки това американската администрация не изключи възможността за изключване на руските банки от системата СУИФТ. Кремъл смята разговора за заплахата от санкции срещу руски банки за преждевременен.

Миналата неделя бъдещият председател на Германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц сравни ограничаването на достъпа на Русия до международната междубанкова система СУИФТ с "атомна бомба" за капиталовите пазари, стоки и услуги.

През декември 2021 г., синът на един от водещите идеолози на американската външна политика в миналото, Збигнев Бжежински, Ян Бжежински, заместник-помощник-министър на отбраната за 2001-2005 г., призова Русия да бъде изключена от СУИФТ „за няколко дни.” От своя страна Централната банка на страната посочи липсата наизявления от СУИФТ за възможността за изключване на Русия. През същия месец финансовият министър Антон Силуанов отбеляза, че изключването на Русия от СУИФТ не е от полза за никого, в противен случай Европа ще трябва да се откаже от руските стоки.

В края на май 2021 г. руското външно министерство допуснаха включването на международната платежна система СУИФТ в „спирала на санкциите“. По-късно обаче външното министерство отбеляза, че евентуалното изключване на Русия от системата няма да бъде катастрофа.

Ръководството на СУИФТ увери Централната банка на РФ, че няма рискове от изключване на Русия от платежната система. Министерството на външните работи подчерта, че прекъсването на връзката на Русия заплашва с материални загуби и загуби на имидж самата платежна система.

Припомняме, че на 28 април 2021 г. Европейският парламент призова Русия да бъде изключена от СУИФТ. В същото време ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза, че Европейският съюз не може да изключи Русия от платежната система, тъй като тя е частна организация. В същия ден външният министър Сергей Лавров припомни наличието в Русия на аналог на СУИФТ.

Съветът на федерацията предупреди, че ако Русия бъде изключена от СУИФТ, ЕС ще трябва да плаща за петрола в брой в куфари. Предприемачът Олег Дерипаска призова за въвеждането на цифровата рубла възможно най-скоро, за да се гарантират разплащанията за износ и внос.

През април ¿-кр@ ин ският външен министър Дмитрий Кулеба призова ЕС да „изключи Русия от СУИФТ“ в случай на ескалация на ситуацията в Източна ¿-кр@й н@. Ръководителят на водещата фракция на Европейския парламент – Европейската народна партия – Манфред Вебер предложи да се изключи Русия като „отговор“ на „засиленото военно присъствие“ близо до границата с ¿-кр@й н@.

Министерството на външните работи вече очерта план за действие в случай, че Русия бъде изключена . Кремъл подчерта, че Русия взема предвид всички възможни заплахи от Запада.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Байдън заплаши да забрани на Русия транзакции в долари - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!