Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков скръцна със зъби на Сергей Лавров: България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО

Кадър БНТ

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО, и като такъв решаваме сами как да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори", това заяви министър-председателят Кирил Петков от парламентарната трибуна, след като бе извикан извънредно от депутатите заради днешната новина, че Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България, като част от предложенията си за гаранции за сигурността, цитира Дарик.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем", допълни той. 

"Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и стриктно прилагане на поетите международно-правни ангажименти", посочи още примиерът.

От ГЕРБ обаче не останаха доволни. Именно депутатите на Бойко Борисов поискаха Петков да се яви в НС, но заедно с отбранителния министър Стефан Янев и външния - Теодора Генчовска. По думите на Даниел Митов, Янев ходел на антинатовски протести и заявявал различни от изразените от Петков мнения по отношение на членството на България в Алианса. ГЕРБ поискаха спешно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. 

От ДБ напомниха пък, че Петков ще трябва бързо да окомплектова Съвета по сигурността към "Дондуков" 1. 

"Възраждане" пак обявиха, че имало намеса на чужди войски у нас и заявиха, че американските бази трябва веднага да бъдат изтеглени от страната. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков: България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО

Кирил Петков скръцна със зъби на Сергей Лавров - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!