Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росен Плевнелиев призова Кирил Петков да възстанови силата, независимостта и водещата роля на правителството. Премиерът трябва да се дистанцира от президента!


снимка Булфото

Премиерът трябва да се дистанцира от президента, смята Росен Плевнелиев.

"Конституцията е обърната с главата надолу. Изключително ненормална ситуация. Дясната ръка на президента Радев е министър на отбраната, лявата му ръка е негов министър на вътрешните работи, Министърът му на външното министерство, не знаеше къде е сградата на външното министерство. Министърът на финансите е служебен негов министър.

Затова апелирам към премиера Кирил Петков колкото може по-скоро да се дистанцира от всякакви влияния на силния човек на деня - президента Радев." За това призова президентът Росен Плевнелиев по време на дискусия в Аулата на Софийския университет заедно с президента Георги Първанов.

Той призова премиера Петков да даде и ясен срок, че страната ни ще влезе в еврозоната до 2 години. "Ако изпуснем срока 1 януари 2024 г. няма да влезем никога в Еврозоната", каза Плевнелиев. Той изрази опасение, че ако младите хора на България не упражнят натиск (цветна революция?) върху следващата фаза за интеграция на България в ЕС, която по думите му днес е поставена под угроза, членството в еврозоната няма да се случи.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

По думите му приобщаването ни към зоната, ще спомогне за борбата с корупцията и финансовите злоупотреби, защото така над българските институции пряко ще са европейските.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

"Държавния глава не е споменал вече 6-а година думичката "Еврозона", разкритикува той Румен Радев, цитиран от "24 часа".

Според Плевнелиев Института на служебното правителство и вицепрезидента са излишни фигури в президентската институция. "В нито една развита демокрация няма такова нещо като вицепрезидент и няма нужда да има. Освен това той стои странно в конституцията", добави той.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Плевнелиев: Премиерът да се дистанцира от президента

Росен Плевнелиев призова Кирил Петков да възстанови силата, независимостта и водещата роля на правителството - Политика - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!