Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски академик: Липсата на антитела при преболедувалите не е знак за отсъствие на имунитет към Covid-19

Според него при повторното попадане на антигена веднага се активират Т-клетките, които предотвратяват развитието на заболяването

Руски академик: Липсата на антитела при преболедувалите не е знак за отсъствие на имунитет към Covid-19

Ниските нива на антитела или липсата им при преболедували  Covid-19 не са доказателство за отсъствие на имунитет към заболяването, заяви акад.Виталий Зверев от Руската академия на науките, който е научен ръководител на института по ваксини, цитиран от ТАСС.

"При пациенти, прекарали  Covid-19, понякога дори в тежка форма, нивото на антитела може дори да не може да се отчете или да е много ниско. Но клетките на паметта намират причинителя на заболяването, а това е знак, че при повторно попадане на антигена, организмът ще отговори, както трябва. Имаме няколко пациенти, които са прекарали Ковид-19 и са загубили напълно антителата си към него, месец по-късно се заразяват, но нито един от тях не се разболява под никаква форма. При тях се появиха отново антитела в много по-висок титър, отколкото веднага след заболяването", каза Зверев.

Според него това означава, че повторното попадане на антигена веднага се активират Т-клетките, които предотвратяват развитието на заболяването.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Руски академик: Липсата на антитела при преболедувалите не е знак за отсъствие на имунитет към Covid-19 | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!