Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скопие продължава да настоява за регистрацията на сепаратистки организации в България

May be a closeup of 1 person and beard

Премиерът Кирил Петков си постави висока оценка след визитата в Скопие, а от опозицията констатираха, че няма нищо ново по спора. Някои българските политици дори смятат, че са допуснати определени грешки.

"Съществува сериозно разминаване между позициите на определени части от управляващата коалиция по въпроса за отношенията ни с РСМ. От едната страна са Радев, БСП и ИТН, които стоят на позицията за приемственост във външната политика и следват решенията на Консултативния съвет от 30 септември 2019 г. От другата страна са "Продължаваме промяната" и ДБ, които са склонни да променят съществено тази позиция и следват един външнополитически ред", заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е било грешка, че са се провели срещи с ръководни фигури в Скопие в отсъствието на българския посланик там.
По думите му пред Bulgaria ON AIR, Скопие продължава чрез медиите да повдига въпроса за македонско малцинство в България.

"Скопие продължава да настоява за регистрацията на сепаратистки организации в България. Другият важен въпрос от българските условия е този за езика, който трябва да бъде уреден в международните отношения, въз основа на Договора за приятелство и декларацията от 1999 г.", изтъкна гостът в студиото.

Той смята, че премиерът Петков е направил два гафа, а сега продължава да ги задълбочава.

"В българската историческа книжнина от 60 г. има научна аргументация, че фашистки режим и фашистка власт у нас не е имало. Тази историческа неподготвеност на нашия премиер прави лоша услуга на българската позиция. Позицията на Петков е сериозна грешка", коментира още доц. Михов.

"В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание. С такъв поглед не може да се влиза в ЕС", посочи той.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Доц. Михов: Кирил Петков направи 2 гафа в Скопие - Последни Новини от DNES.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!