Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сербезова: Смисълът на сертификата е доказателство, че неваксинираните не пренасят заболяването


Зам. министър: –Аз се страхувам за децата си, в класа на децата ми има 4 болни? –От какво са болни? –Ами аз откъде да знам...

Смисълът на зеления сертификат е доказателство, че към даден момент неваксинираните хора не пренасят заболяването, каза министър Асена Сербезова по време на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Трябва да бъде подобрена комуникационната кампания, приключваме с изработването на нова комуникационна стратегия, насочена към опита на хора, които са се ваксинирали, на хора, страдащи от хронични заболявания, които също са се ваксинирали, на ваксинирани бременни, на хора с пост ковид синдром, посочи тя. Ще се осигурят всички ваксини, одобрени за употреба в Европа срещу коронавирусната инфекция, съобщава БТА.

Сербезова: Смисълът на сертификата е доказателство, че неваксинираните не пренасят заболяването

Снимка: архив 

Министър Сербезова каза още, че по-късно днес ще бъде представен Националният оперативен план за справяне с COVID-19, който предвижда анализиране на заетостта на интензивните легла и спрямо нивото им на заетост да се прилагат различни противоепидемични мерки. В плана се предвиждат различни мерки при 60 на сто заетост на болничните легла, при 70 на сто, при 80 на сто, като има няколко дни период, в който хората да могат да се подготвят преди да се наложат нови мерки, обясни тя. Нивата на заетост се следят на областно ниво, допълни тя. 

България продължава да е на едно от последните места по ваксинация срещу коронавирусната инфекция в Европейския съюз - с около 30 на сто, добави министър Сербезова.

Предстоят доставки на медикаменти срещу белодробни и дихателни инфекции, увери здравният министър. За тези лекарства имаше сигнали за недостиг, като две от тях са включени в забранителния списък и те към момента не се изнасят от България, допълни тя.  

Утре ще бъде актуализиран списъкът за наличностите на медикаменти, но проверките показаха, че в складовете на търговците на едро има от лекарството, което се използва за инхалации срещу белодробни инфекции, каза още министър Сербезова. Планирани са доставки на 18 хил. опаковки от него през януари, 14 хиляди - през февруари и 14 хиляди - през март.  

За другия продукт, който също се използва за инхалация, министър Сербезова припомни, че от 1 ноември миналата година са преустановени продажбите. Очаква се доставка през февруари. За третия медикамент, който е под формата на сироп или на таблетки, както и на разтвор за инжекции, не са постъпвали сигнали за липсата му. До днес той също е включен в забранителния списък, добави министър Сербезова. 

Как да оцелеем пандемията и мерките

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Доктор: „Нищо, което аз правя, не може да се мери с което Shen Yun прави за моите пациенти“

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Сербезова: Смисълът на сертификата е доказателство, че неваксинираните не пренасят заболяването | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!