Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяната: Кой наистина е 81-годишният дядка, станал шеф на БДЖ?

Кой е 81-годишният дядка, станал шеф на БДЖ?

Стана ясно, че бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев и някогашен шеф на БДЖ при управлението на Иван Костов се връща начело на държавните железници. В момента той е на достолепните 81 години.

Целият директорски борд на "Холдинг БДЖ" е сменен заради лошо мениджърско управление, организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми, съобщи Министерството на транспорта и съобщенията в сряда. Освободените от длъжност са членове на Съвета директорите Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов.

На тяхно място до провеждане на конкурс са назначени Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев.

По времето на управлението на НДСВ Мирчев бе депутат и шеф на транспортната комисия в парламента.

Мирчев е бил и кандидат – депутат и от Движение 21 на Татяна Дончева.

Йордан Мирчев е бил вече шеф на БДЖ и е допринесъл с каквото е могъл до сегашното състояние, сложен на поста от някогашния транспортен министър Вилхелм Краус.

Целият професионален опит на 81-годишният Йордан Мирчев е свързан с държавните железници. Дядката започва работа като технолог на гара Подуяне разпределителна през 60-те години на ХХ век. Постепенно израства в йерархията и в периода 1997 - 1998 г. е генерален директор на БДЖ.

В аналите на спец.службите обаче има прелюбопитна информация за периода на Мирчев като шеф на БДЖ & транспортния министър Вилхелм Краус, разкриха специално за АФЕРА спец.ченгета, работили по случая.

По времето на Вилхем Краус и Йордан Мирчев, като шеф на БДЖ, министерството на транспорта има сключен договор с фирма Булит за траверси. Договорът с фирмата обаче еднолично е прекратен внезапно, заради което впоследствие държавата в лицето на министерството на транспорта и БДЖ са осъдени от фирмата да и платят милиони неустойка.

Защо е прекратен така изведнъж договора ли?

Защото по времето на управлението на Краус, респективно Мирчев, се сключва сделка и договор с македонската фирма Карпос за доставка на траверси, /същата дейност, която всъщност е обслужвала фирмата Булит, с която е прекратен договора/, който е за 4 милиона долара.

Впоследствие се оказва, че доставените траверси от македонската фирма са толкова „качествени“, че … се чупят при поставянето им.

Обаче! Половин милион долара – КОМИСИОННА – отива познайте към кои джобове!

След това два мандата е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание от НДСВ, като по време на управлението на Симеон Сакскобургготски е председател на парламентарната транспортна комисия.

Сега същият този Мирчев става отново шеф на БДЖ за да довърши започнатата пормяна.

Йордан Мирчев твърди, че ще работи за модернизация на БДЖ - обновяване на подвижния състав, увеличаване на скоростта на движение, изработването на генерална транспортна схема, въвеждането на интермодални товарни превози, увеличаване на крайградските пътнически превози.

Любомир Сяров е специалист по товарни превози, а Петко Петков е правил одитите в БДЖ, които са констатирали злоупотребите със средства, но след това мерки не се е взимало, каза Мирчев.

Това е положението с „продължаваме промяната“.

Източник/ци: Кой е 81-годишният дядка, станал шеф на БДЖ? - Lupa BG

АФЕРА.БГ | 83 ГОДИШЕН ЕКСДЕПУТАТ ОТ НДСВ СТАНА ШЕФ НА БДЖ. ЗАБЪРКАН В ГРАНДИОЗНА ДАЛАВЕРА ПО ВРЕМЕТО ВИЛХЕЛМ КРАУС СЪС СДЕЛКА ЗА ТРАВЕРСИ ОТ МАКЕДОНИЯ!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!