Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Председателят на НС Никола Минчев е с Covid-19 след КСНС. Елитът на държавата излиза в карантина?

Председателят на НС Никола Минчев е с Covid-19 след КСНС. Елитът на държавата излиза в карантина?

След провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност председателят на Народното събрание Никола Минчев се е почувствал зле. Той веднага е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. Това съобщи пресцентърът на парламента.

През следващите дни Никола Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила, уточняват от пресцентъра на парламента. 

Не е ясно какво следва за първите лица в държавата, с които Минчев е бил в контакт по време на днешното заседание на КСНС, което продължи близо 6 часа. 

Според сега действащата заповед на министъра на здравеопазването карантината на контактните лица в момента е 10 дни.

На първото заседание на Националния пандемичен комитет миналата седмица бе обсъждано срокът да бъде намален от 10 на 7 дни. За целта трябваще да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването, но такава все още официално няма. 

На заседанието на КСНС, освен президента Румен Радев и самият Минчев, присъстваха още премиерът Кирил Петков, силовите министри Бойко Рашков и Стефан Янев, финансовият министър Асен Василев, председателите на парламентарни групи Десислава Атанасова (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ (ДПС), Христо Иванов (ДБ), Тошко Йорданов (ИТН), Костадин Костадинов ("Възраждане").

В заседанието участваха още заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, както и председателите на Държавните агенции "Национална сигурност" и "Разузнаване" - Пламен Тончев и Антоан Гечев, и посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов. 

Сред присъстващите бяха и редица членове на администрацията на "Дондуков" 2.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Председателят на НС Никола Минчев е с Covid-19 след КСНС. Елитът на държавата излиза в карантина?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!