Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуваха бившия премиер на Казахстан и близък приятел на Бай Дънови за държавна измяна

Арестуваха бившия премиер на Казахстан за държавна измяна

Хънтър и Джо Байдън с олигарха Кенес Ракишев (вляво) и бившият министър-председател на Казахстан и току-що арестуван шеф на сигурността Карим Масимов (вдясно). Източник: Казахстанска инициатива за възстановяване на активи
The Hunter Connection? Kazakh Security Chief Arrested For Treason Was "Close Friends" With Bidens | ZeroHedge

56-годишният Карим Масимов - бивш премиер на Казахстан и доскорошен ръководител на контраразузнаването, е арестуван по обвинение за държавна измяна, предава abc.net.au.

Масимов е един от най-приближените хора на "лидера на нацията" Нурсултан Назарбаев. Той е заемал позицията на министър-председател между 2007 и 2012 г., както и между 2014-2016. Преди това е бил съветник на Назарбаев между 2003 и 2006 г., министър на икономиката и бюджетното планиране, и министър на транспорта и комуникациите. 

Карим Масимов оглавяваше Комитета по национална сигурност на Казахстан от 2016 до 5 януари 2022 г., като беше уволнен от действащия президент Касим-Жомарт Токаев в разгара на антиправителствените бунтове. 

В пика на протестите в Алмати се виждаше, че униформени служители на спецчастите се присъединяват към демонстрантите, вместо да ограничават движението им. Така протестиращите успяха да щурмуват няколко административни сгради и дори да превземат летището на града за часове. 

Масимов е арестуван още на 6 януари от собствените си служители от Комитета за национална сигурност. 

Според последната информация - над 4000 души са арестувани от избухването на размириците в Казахстан досега. 

Все още няма точни данни за броя на убитите при престрелките с полицията и "миротворческите" войски, които бяха изпратени от Русия и Организацията на договора за колективна сигурност в помощ на режима на Токаев - още в четвъртък МВР на Казахстан съобщи за "десетки загинали". 

Заради големия брой на жертвите Токаев обяви 10 януари за ден на национален траур.

В петък президентът на Казахстан издаде заповед, с която разреши на спецчастите да стрелят без предупреждение и да не преговарят с "гангстери и терористи", както той нарича участниците в бунта.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Арестуваха бившия премиер на Казахстан за държавна измяна - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!