Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков пести имена по аферата "Хемус", нямал вяра на прокуратурата

May be an image of 4 people and text
Колажи и карикатури | Facebook

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на управлението им". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус". Той спести конкретни имена и уточни, че нямал вяра на прокуратурата. Рашков допълни, че информацията можело да отиде при Борисов, който пък можело също да стане жертва на прокуратурата. 

"Нямам никакви притеснения да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а именно, че не всички пари от средствата за отделни лотове са отивали за самото строителство", каза още Рашков. 

Припомняме, че преди дни това обяви говорителката на СГП Десислава Петрова. По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза Петрова. Тя заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

Източник/ци: Бойко Рашков пести имена по аферата "Хемус", нямал вяра на прокуратурата - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!