Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Върхът на унижението! Кирил Петков не може да уволни Стефан Янев заради Радев

Върхът на унижението! Кирил Петков не може да уволни Стефан Янев заради Радев

Кирил Петков очевидно няма последната дума в управлението на България!

Конфликтът Петков – Янев

Премиерът Кирил Петков има доста обтегнати отношения с министъра на отбраната Стефан Янев, след като последният отсвири американските войски. Стигна се дотам, че лидерът на “Продължаваме промяната” да се разграничава от военния министър, за да не се обиди Америка.

Петков обяви позицията на Янев по този въпрос за негово лично мнение, което няма нищо общо с управлението на страната. Премиерът дори стигна по-далеч, като отне правото на мнение на своя министър, писа “24 часа“.

“Нито един министър не разполага с лично мнение. Решенията ги взимаме общо, след като се консултираме помежду си”, каза Петков в ефир.

Кирил Петков и Стефан Янев вече не се дишат

Прави впечатление, че премиерът е доста ядосан на Янев, че ни злепоставя пред САЩ. Дори би го уволнил на минутата.

Самият факт обаче, че не го освобождава, говори, че военният министър има сериозен гръб зад себе си. Счита се, че този гръб е президентът Румен Радев. Именно той не позволява на Петков да се разправи лично с Янев.

Напрежението между Петков и Янев обаче ще продължава да расте. Двамата са с разменени роли от няколко месеца насам. Тогава Янев беше премиер, а Петков прост министър на икономиката. Явно продължава да си стои някаква част от субординацията от преди началото на декември. Янев изглежда продължава да се чувства все още началник на Кирил Петков. Той не може да свикне да му се подчинява като пухкава болонка и по инерция е склонен да налага волята си.

Кирил Петков от своя страна държи да сме в тесни връзки със САЩ, което очевидно не е приоритет на Стефан Янев. Това може да пропука управляващата коалиция по-бързо от очакваното. Очаква се във всеки един момент балонът, наречен правителство на Киро, да се спука. Ако у Янев надделеят началническите сили по спомен, той може да започне да показва рогата си на премиера.

Например той може най-нагло и нахално да продължи с постовете във Фейсбук, които очевидно изнервят Кирил Петков. Янев си знае припева, който Румен Радев повтаря вече шеста година: Крим е на Русия, махнете санкциите на братушките, долу НАТО и Европейския съюз. Това дразни както началниците на Петков, така и коалиционните партньори от Демократична България. Изглежда генерал Стефан Янев не е забравил у дома си генералския си камшик и ще продължи да се заяжда с премиера и да прави контра на официалната политика на правителството.

По всичко си личи, че тези тенденции няма как да бъдат прекратени и това ще продължи да работи за увеличаване на напрежението в коалицията. Изобщо не е изключено на Демократична България да им писне от това, че всички ги смятат за кримнашисти и те рязко да оттеглят подкрепата си за правителството. Също така и от партия “Има такъв народ” може да се изнервят от все по-засилващите се мерки и настъпващите инжекции. Правителството се е захванало главно с това да пробута спринцовките си на всички, вместо да се занимава с изпълнението на предизборните си обещания. Това от ден на ден все повече обтяга и без това натегнатите отношения в коалицията.

Според вас колко дълго ще изкара това правителство? Ще се примирят ли от Демократична България да ги смятат за реконструктори на комунизма в България? От партията на Слави ще влязат ли в далаверата с инжекциите или ще защитят имиджа си на антиваксъри? Какво мислите по тези въпроси?

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Върхът на унижението! Кирил Петков не може да уволни Стефан Янев заради Радев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!