Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френски медии: Путин даде на Европа последен шанс да сключи мир с Русия

Френски медии: Путин даде на Европа последен шанс да сключи мир с Русия

/Поглед.инфо/ През 2022 г. Европа може да бъде изправена пред разпадането на еврозоната и помирението с Русия, прогнозира наблюдателят на френския портал Atlantico Себастиян Кошар.

Авторът припомни, че през март 2022 г. стартиралата програма за борба с финансовите последици от пандемията ще сложи край на програмата за погасяване на държавните дългове на страните от ЕС от „европейската система“ – Европейската централна банка и регулаторите на страните членовете на обединението, съобщава РИА Новости .

Както Кошар обясни, ЕЦБ възнамерява да продължи да реинвестира постъпленията от изкупени облигации, тоест всъщност да монетизира или анулира националния дълг. Бенефициенти ще бъдат преди всичко Франция и Италия - регулаторът ще може да изкупува до 80% от новите им облигации, което напълно противоречи на критериите от Маастрихт. Това състояние на нещата не устройва Германия, която вече открито оказва натиск върху ЕЦБ, добави авторът.

Според прогнозата на Кошар има само два изхода от тази ситуация: или Германия ще прокара позицията си в ЕЦБ, а след това Франция и Италия ще загубят, или Берлин ще трябва да провежда отделна парична политика. В този случай Европа всъщност ще бъде разделена на Южна и Северна: първата зона ще включва Франция и Италия с прогресивно монетизиране на държавния дълг, втората - Германия и Холандия, стремящи се към политика на конкурентна дезинфлация.

"И тогава финансовото разделяне на Европа на евро-север и евро-юг ще стане очевидно", добави Кошар.

Втората прогноза е помирение с Русия. Това се доказва от предложението на Москва да гарантира неразширяването на НАТО към постсъветските страни, смята авторът. Журналистът обясни, че настоящата ситуация около ¿-кр@й н@ отразява кубинската ракетна криза, която беше разрешена чрез премахване на ядрената заплаха за САЩ от Куба.

Кошар подчерта, че Русия не планира да атакува ¿-кр@й н@ и САЩ разбират това. Освен това Вашингтон е фокусиран върху конфронтацията с Пекин и иска диалог с Москва.

„Преговорите между САЩ и Русия, насрочени за януари, може най-накрая да сложат край на Студената война и разделянето на континента тридесет години след разпадането на Съветския съюз“, заключи наблюдателят.

Това, каза той, съвпада със стремежите на френския лидер Еманюел Макрон и позицията на кандидата за президент Ерик Земмур.

По-рано американците обвиниха НАТО, че "отблъсква" Русия от Запада.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Френски медии: Путин даде на Европа последен шанс да сключи мир с Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!