Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новият руски ЗРС С-550 успешно премина държавни изпитания и влиза на бойно дежурство

/Поглед.инфо/ Новият зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) С-550 успешно премина държавни изпитания и застъпва бойно дежурство, съобщава източник, близък до Министерството на отбраната.

"ЗРК С-550 завърши успешно държавните изпитания. Първата бригада С-550 поема бойно дежурство", каза той.

Според събеседника това е „абсолютно нова мобилна стратегическа система за ПРО и ПВО, която няма аналози, тя е способна да поразява космически кораби, бойни глави на междуконтинентални балистични ракети, хиперзвукови цели на височини от няколко десетки хиляди километра. "

Според източника така се изгражда дълбоко ешелонирана система за противоракетна отбрана на базата на зенитните ракетно-артилерийски системи "Панцир" (на малка надморска височина), системи за ПВО с голям обсег С-350, С- 400, С-500 и до С-550 в космоса.

Засега няма официално потвърждение на тази информация.

Новата система С-550 не е реанимация на съветската система за противоракетна отбрана, но при нейното създаване са взети предвид редица нереализирани концепции.

За първи път за създаването на системата за противовъздушна отбрана С-550 стана известно на 9 ноември по време на конферентна връзка в Министерството на отбраната на Руската федерация. Ръководителят на военното ведомство Сергей Шойгу каза, че по време на ноемврийските срещи в Сочи с ръководството на Министерството на отбраната и предприятията от военно-промишления комплекс руският президент Владимир Путин е споменал С-550 сред оръжейните системи, чиято доставка за войските е от особено значение.

На 15 ноември, на международно изложение в Дубай, ръководителят на държавната корпорация “Ростех” Сергей Чемезов отбеляза, че С-550 ще има по-голям обхват на откриване на цели и обхват на ракетите.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Новият руски ЗРС С-550 успешно премина държавни изпитания и влиза на бойно дежурство - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!