Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от АМ „Хемус“!

Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от АМ „Хемус“!

Скоро те ще проговорят за изчезналите милиони...

Главатарят на шайката вече трябваше да е арестуван и да дава показания пред любимите си прокурори. Но понеже те са част от шайката – любимите Му прокурори – опитват се да прокарат по празниците техния сценарий. А той е: да обявят, че привикват като свидетел за мискинлъците им покрай АМ „Хемус“ доцент Бойко Рашков.

Така го наричат – „доцентът“, - защото езикът им се връзва на фльонга, понечат ли да произнесат „вътрешен министър“. А и страхова невроза ги обхваща, а за нея ваксина няма открита, няма открита. Привикват го не за да научат някакви факти, а за да го обвинят, че няма никакви доказателства за изчезналите стотици милиони и вероломно набеждава Бойко Борисов и ортаците му.   

По един доста секси начин двойничка на Мата Хари от Софийска градска прокуратура обяви новината. И тя, както сводниците над нея, знаят кой е издавал разпорежданията за милионите и къде са те сега. Задачата обаче е да увъртат, да прикриват истината, а ако стане напечено, да обвинят няколко несретника, че са изтеглили кинтите и са офейкали. О, Сицилио славна, бедна ти е фантазията, как мафиотлъка процъвтява у нас. Корлеоне, старче, така и не ти хрумна да си направиш партия и да станеш премиер, за да държиш ти баницата, а не да чакаш парче от нея… 

Но по темата. Прокуратурата се възпалила по повод репликата на „доцент Рашков“ пред БНР: „Усмихвам се защото знам къде са отишли тези пари, за мен това не е тайна.“ За парите от магистралата става дума и точно тук е тънкият момент: не само Рашков, а целият български народ знае къде са отишли парите. Даже ги видяхме с очите си в онова чекмедже. Но викат Рашков за да отвлекат вниманието: сиреч, ние работим, но лошите от МВР спъват работата. Направо й повярвахме на прокуратурата. Положението е като в онзи виц, дето майката казала на дъщеря си в деня на сватбата й: На калъп да те хванат, дъще, няма да признаваш. Та и сега: Борисов и аверите му ги спипаха на калъп, но той и Гешев викат: Не е това, което си мислите…   

Същият панаир ли ще се разиграва от прокуратурата и по разследванията за фалита на КТБ, разкритията по „Осемте джуджета“, неплатените 700 милиона от хазарта и получената от онзи министър такса „спокойствие“ от 60 милиона, за зловещия арест и обвинения срещу кметиците на „Младост“? А за откраднатите стотици милиони през последните 10 месеца от управлението на предишния режим? Ако имахме български Марио Пузо… ама нямаме. А и да имахме, книгите му нямаше да вървят, защото тук пласират друг вид автори. 

Спомняте ли си онзи запис на мил разговор между експремиера и главния прокурор? Гешев: „Аз обичам да се праим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“. 

Тази дълбока и сърдечна дружба, създала такива шедьоври на философската мисъл, не може да роди друго, освен сегашните твърдения на обвинението за случая с епичния магистрален грабеж. Преди години разбойници обираха пътници на магистралата, а Бойко се правеше, че ги преследва. После той изобрети „ограбване на цялата магистрала“ по простата схема: дават се парите н определени фирми, излъчват се репортажи с Боса, заобиколен от ватенки и Нанков, после се оказва, че магистрала няма. И парите ги няма. Тогава прокурорите  съобщават: Работим по неизвестен извършител.

Ако се надигне обществено недоволство, познатите пропагандатори и медии, започват да внушават, че има полицейщина, реваншизъм, президентска диктатура и некадърни младоци, които загробват страната.   

Предстоят още сюрреалистични епизоди на трупата „Борисов-Гешев“. Дано новите властници държат на обещанията си, иначе пак ще трябва да излизаме на площада. И ще излезем! 

Емил Азар

Източник/ци: Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от АМ „Хемус“!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!