Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще се откажем ли и от Новата година?! Посрещане на новата година без фойерверки на площада си е мизерия – Без новогодишна заря и в Кърджали, Велико Търново, Враца, Пазарджик и Велинград

Истории от село Болничево и разкази от пивница ЗАРАЗА

Нречете ме презрян зоофоб, но посрещане на новата година без фойерверки на площада си е мизерия.

Цял живот отглеждам животни, включително осиновени, жертви на тормоз и насилие, такива с лабилна психика и сериозни психични отклонения, но драстични поражения, шок и ужас досега, празничната заря не им е причинявала.

Толкова е сдухано (извинете френския ми) в столицата, такъв мрак, мръсотия и кич я е превзел, че съм обявила Фандъкова за топ терорист в личната си класация на злодеите с власт.

Ще е тъпо без фойерверки, още по-унило и безпросветно, а съвсем скоро, само домашните любимци ще се чувстват уместно в урбанистичната лудница.

Соня Момчилова, фейсбук

Без новогодишна заря и в Кърджали, Велико Търново, Враца, Пазарджик и Велинград

Община Кърджали се присъединява към призива на Фондация "Четири лапи" общините да отменят новогодишното шоу с фойерверки. Това съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис във Фейсбук.

Община Пазарджик замени зарята в новогодишната нощ със светлинно шоу. Спестените 8000 лева ще бъдат използвани за местна кауза, по предложение на гражданите. Идеята е на доброволци в защита на животните, каза кметът Тодор Попов, цитиран от БНР.

Новогодишната заря се отменя и във Велинград.

Велико Търново се отказа от зарята в новогодишната нощ, написа във Фейсбук кметът Даниел Панов.

По-рано Пловдив стана поредният голям град,в който ще подкрепят инициативата на фондация "Четири лапи", към която по-рано се присъединиха София и Стара Загора.

Във Варна ще има празнична заря, а общината ще постави във всеки район символични ледени фигури

Във Враца няма да има организирано общоградско посрещане на новата година. Общината се присъединява към кампанията на Фондация „Четири лапи“ и отменя празничната заря.

Източник/ци: Посрещане на новата година без фойерверки на площада си е мизерия.

Без новогодишна заря и в Кърджали, Велико Търново, Враца, Пазарджик и Велинград

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!