Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: Кьовеши подпука олигарх на ГЕРБ-ДПС, гепил €15 милиона от Европа, Гешев му смени ЕГН-то

СКАНДАЛ: Кьовеши подпука олигарх на ГЕРБ-ДПС, гепил €15 милиона от Европа, Гешев му смени ЕГН-то - Narod.bg

Главният прокурор Иван Гешев откровено се опитва да саботира дейността на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши, действаща като независим орган, която има правомощия да стигне до крадците и престъпниците по най-високите нива в България.

Абсурден случай показа как Гешев се опитва да прикрие далаверите на разследван от Кьовеши олигарх на шайката, научи Narod.bg.

Държавното обвинение пробва да отърве от правосъдието „бизнесмен”, близък до ГЕРБ и ДПС, който е задигнал около €15 милиона евросубсидии.

Става дума за олигархй Йордан Антов, който чрез фирмата си „Бард” (най-голямото издателство у нас) е „усвоил” парите от Европейските културни фондове. Официално – с цел да подпомага млади автори, както и да открие книжарници, работещи с по-малка търговска отстъпка, т.е., осигуряващи по-евтини книги, пише write.as.

Йордан Антов се опитва да се спаси от Лаура Кьовеши с нова измама

Нито млади автори обаче са отгледани, нито ги има обещаните книжарници. Антов е отворил една единствена книжарница – „Гринуич”, колкото да отчете нещо. Според изискването на гранта, обектите трябвало те да са 28 – по 1 във всеки областен център.

Хората на Кьовеши са засекли измамата по сигнал на ОЛАФ. Образувано е дело и съгласно европейските правила то трябва да получи съдействие от Главна прокуратура.

Вместо да помага, обаче, Гешев се чуди как да спаси тариката, близък до ГЕРБ и ДПС. Така на Кьовеши е върнат отговор, че прокуратурата ни не може да установи съществуването на „лице с въпросните лични данни”.

За да стане това, на Антов му е издадено ново ЕГН, което се различава от това, вписано в Търговския регистър, като собственик на „Бард”. Т.е., той вече е друг човек и не може да бъде съден за престъпленията на старото си „АЗ”.

От Европрокуратурата сега ще отворят отделно разследване – за възпрепятстване на правосъдието чрез подобни хитрости и измами.

„Бард” най-голямата издателска империя у нас, близка с ГЕРБ и ДПС. Контролира не само своите книги, но и тези на останалите издателства, от които събира „комисиона спокойствие”, в размер на 40% от цената на всяка книга.

Една от причините у нас книгите да са скъпи е именно този рекетьорски данък, който всички плащат на „Бард”. Който не плати, се среща с НАП и ДАНС.

Предстои да видим ще успее ли Брюксел да се справи с мафията в България…

Източник/ци: СКАНДАЛ: Кьовеши подпука олигарх на ГЕРБ-ДПС, гепил €15 милиона от Европа, Гешев му смени ЕГН-то - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!