Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: САЩ се изтеглят от Европа през 2025 г.!

Боян Чуков: САЩ се изтеглят от Европа през 2025 г.! - Скандално

Позицията на министър Стефан Янев да не допускаме още американски войски на територията на страната ни е съвсем правилна. Индиректно той се опита да подскаже, че не е разумно да се завираме в конфликт, който ни излага на чудовищна опасност, като ни превръща в мишена на руските хиперзвукови ракети.

През 2025 г. САЩ ще започне своето изтегляне от Европа, тъй като вече няма финансовата възможност да си позволи по-дългосрочно глобално присъствие, включително и тук, коментира в свой анализ Боян Чуков.

С изтеглянето си САЩ буквално ще изоставят останалите си съюзници от НАТО, които са си чисти финансови храненици – две трети от издръжката на НАТО се осигурява от САЩ. В освободеното пространство в Източна Европа военно и икономически ще се настани отново Русия, но този път с Китай. Затова за България е по- разумно да води по сдържана политика по отношение на днешния конфликт САЩ- Русия.

Отношенията между двете суперсили в момента са в мъртва точка, след като руският президент Владимир Путин поиска от Вашингтон категорични гаранции, че НАТО няма да се разширява още на Изток чрез присъединяването на Украйна. Засега ЕС, както и генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг отхвърлят ултиматума на Русия. Въпреки това, шефът на алианса предложи на Москва среща НАТО- Русия, където да бъдат обсъдени горещите въпроси. Засега обаче Москва все още не е отговорила дали приема поканата.

Американският президент Джо Байдън обаче упорито мълчи за ултиматума на Путин. Разбра се само, че двамата ще се срещнат на 10 януари. Руският президент настоява за бърз отговор на ултиматума си и категорично заявява, че няма да позволи протакането на въпроса с безкрайни разговори и преговори.

Очевидно в момента топката е в полето на американците и те ще трябва да вземат тежкото решение дали да продължат да ескалират напрежението в Украйна, или да преминат към курс на помиряване с Русия. Изглежда, че САЩ нямат полезен ход: Ако продължат да се конфронтират с Русия, те ще скрепят още по-здраво руско-китайската дружба и губят шансовете си за надмощие в Индо-тихоокеанския регион срещу икономическия си убиец Китай и неговото презокеанско карго. Ако пък се сдобрят с Русия, за да разбият съюза на Москва и Пекин, тогава засилват руските позиции в Източна Европа. което значи, че малко по-късно ще изгубят и цяла Европа, завършва анализа си топ геополитическия ни анализатор Боян Чуков. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Боян Чуков: САЩ се изтеглят от Европа през 2025 г.! - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!