Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рамзан Кадиров: Путин няма да допусне западни военни бази в Украйна

Рамзан Кадиров

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е уверен, че руският президент Владимир Путин няма да позволи на западните страни да имат военни бази в Украйна. Това мнение той изрази пред журналисти на годишната пресконференция, предаде ТАСС.

"Ако Киев съществува, ще има място Западът да създаде там военни бази и да диктува условия на държавата ни. Сигурен съм, че нашият президент няма да допусне това. А ние, пехотата, сме готови да върнем реда, абсолютно никакъв проблем", каза Кадиров.

Той отбеляза, че Киев води антируска политика. "Украинският проблемен въпрос дори не е нивото на президента, това е моето ниво - правни споразумения, които не позволяват да се вземат такива решения. Но моето убедено мнение е, че ако президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият екип се държи по този начин, тогава Украйна отдавна трябваше да бъде присъединена към страната ни", добави Кадиров, като подчерта, че изразява личното му мнение.

След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. властите на Крим и Севастопол проведоха референдум за обединение с Русия. В него участваха над 80% от имащите право на глас, съответно 96,7% и 95,6% гласуваха за обединение с Русия.

На 18 март 2014 г. президентът Путин подписа споразумение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март то беше ратифицирано от Федералното събрание.

Киев отказа да признае Крим за част от Русия.

Западните страни и Киев обвиняват Русия в подготовка на инвазия в Украйна. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече подобна информация безпочвена ескалация на напрежението. Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого.

Песков коментира, че Русия никога не е нападала никого първа. "Русия никога не е била първата, която атакува някого".

В същото време Песков не изключи вероятността от провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Според него Москва полага всички възможни усилия, за да помогне на Киев да разреши конфликта в Донбас, като същевременно поддържа придържането си към Нормандския формат и Минските споразумения.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Рамзан Кадиров: Путин няма да допусне западни военни бази в Украйна - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!