Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС поиска от Русия многомилиардна компенсация за програмата по заместване на вноса

/Поглед.инфо/ Европейският съюз поиска от Русия да плати компенсация в размер на 290 милиарда евро за "дискриминация" на европейските стоки чрез политиката на заместване на вноса. Това се посочва в обръщението на сайта на СТО.

Съгласно документа, Русия уж дълго време е разработвала мерки, които сега поставят европейските компании в неизгодно положение при търговията с руски държавни предприятия и други организации. По-специално, става дума за системата за обществени поръчки.

Отбелязва се, че ЕС многократно е повдигал този въпрос в рамките на двустранните контакти и на форумите на СТО, но по въпроса не е последвало решение.

По данни на организацията през 2019 г. Общата стойност на търговете за доставки за руските държавни предприятия и организации възлиза на 23,5 трилиона рубли, или около 290 милиарда евро, което се равнява на около 20% от БВП на Русия.

Европейският съюз призова Русия да премахне ограниченията или да ги приведе в съответствие с правилата на СТО, но Москва смята, че тези мерки са в съответствие със задълженията й в Световната търговска организация.

По-рано и САЩ разкритикуваха Русия за нейната политика на заместване на импорта и за въведените преференции за стоки и услуги от местно производство, като го нарекоха отклонение от нормите на Световната търговска организация, а също така обещаха да разработят контрамерки чрез тази организация.

Превод: ЕС

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЕС поиска от Русия многомилиардна компенсация за програмата по заместване на вноса - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!