Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЕТЕЖ: Надежда Йорданова изхвърля Христо Иванов от „Да, България”

МЕТЕЖ: Надежда Йорданова изхвърля Христо Иванов от „Да, България” - Narod.bg

Новото правителствено острие – министърът на правосъдието Надежда Йорданова, освен към Иван Гешев, е насочила дуло и към друга цел – сядането в стола на председателя на „Да, България“ Христо Иванов, разкри Narod.bg.

За разлика от главния прокурор, който не бе във възторг от мерника на русата дама, заемането на поста на Иванов от дългогодишната му дясна ръка, е напълно в синхрон с настроенията на лидера в оставка, разказаха десни активисти, цитирани от „Уикенд“.

След погрома на изборите на 14 ноември, Христо Иванов подаде оставка от председателския пост на формацията си заради обидно ниския резултат и десните обявиха, че ще си търсят нов началник.

За да запази влияние в партията си, Иванов е решил да издигне именно атрактивната Надежда Йорданова, която събра висока подкрепа с острата си реакция към джентълменския жест на обвинител №1.

По време на встъпването й в длъжност като министър на правосъдието, Гешев на крака отиде да й честити с огромен букет, а тя го прие с коментара, че би искала да обсъди оставката му, а не флора в целофан.

С тази постъпка Йорданова успя да вдигне поразклатения рейтинг на дясната формация, а Христо Иванов провидял в нея освен дългогодишна вярна шефка на кабинета му и бъдещ генерал на десните войнства.

Вярната Йорданова, която бе спрягана за повече от дясна ръка на Иванов още в далечната 2016 г., когато вееше шармантни къдрици из коридорите на Министерски съвет, се очаква да е новият лидер на „Да, България“, а амбицията й е да претопи окончателно формацията-съюзник ДСБ.

Мотивите не са благородно обединение на дясното, а увеличаване на стабилността в коалицията и създаване на модела „БСП“. Никой не е наясно колко партии всъщност се крият през годините зад всички трансформации на левицата – от КБ до „БСП за България“.

С тези амбиции Иванов и вече опънала лимбите Йорданова, се надявали да наложат ДБ като стабилна и основна формация, а влизащите в нея партии да не са фактор, а просто „присъствие“.

В ДСБ надали подозират това, след като също усилено се готвят за избор за нов лидер, тъй като и ген. Атанас Атанасов от кумова срама хвърли оставка от шефския пост на тъмносините. Първата обявила, че иска стола му, бе Елена Спасова, председател на организацията на партията в столичния район „Лозенец“.

Русата фурия с остър език оплю в социалните мрежи лидера си, като обяви, че „си е забил едно голямо нищо“ в кадровата си политика. Стари десебари обаче са категорични, че мераците на Спасова няма да ги бъде.

Апаратчици отсега са против тя да поеме партията, тъй като въпреки спорната биография и политически превъплащения на Атанасов, Спасова не е позната почти на никого извън формацията. На ул „Кърниградска“ дори умували дали да не калесват евродепутата Радан Кънев отново да се върне на бял кон като лидер, въпреки че той е закотвен в Брюксел.

Масовата нагласа на ДСБ е отново да преизберат „генерал Наско”, тъй като оставката му, както и тази на Христо Иванов реално е проформа – нито една от двете не спря уж посърналите от загуба лидери да преговарят за власт, постове и апетити с победителите от „Продължаваме Промяната“.

Източник/ци: МЕТЕЖ: Надежда Йорданова изхвърля Христо Иванов от „Да, България” - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!