Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минеков избухна срещу нови назначения в кабинета: Мафията се завръща в кадифе и коприна

Минеков избухна срещу нови назначения в кабинета: Мафията се завръща в кадифе и коприна

Булфото

Назначения в новия кабинет разбуниха духовете.

Служебният министър на културата в правителствата на Стефан Янев проф. Велислав Минеков публикува гневен статус във фейсбук заради нови назначения в кабинета на Кирил Петков.

Той не посочи точно какво има предвид, но вчера стана ясно, че първият председател на ДАНС Петко Сертов става съветник на външния министър, предаде OFFnews.bg.

Сертов е "най-младият съветник на Генчовска - роден е през 1956 година", а началник на кабинета на министъра ще е Петьо Петев. Петев е роден през 1956 г. и е бил секретен сътрудник "Динов" от Първо главно управление на ДС.

Петко Сертов започва професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност през 1984 г. Постъпва в новосформираната Централна служба за борба с организираната престъпност в началото на 1991 г. - в сектор „Международен тероризъм".

Nikolay Barekov: Петко Сертов, Нинова, Р.Овч., Манолова ...Тройната коалиция от 2005 порастна в Четворна 2021.
Върнете само Бойко Борисов за главен секретар на МВР и да почваме отначало.

Ето и целият статус на проф. Минеков: 

С оглед на днешните назначения не ще бъда способен да запазя мълчание в следващите традицията сто дни. Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест.
Оставам същият. Служебният министър на културата в правителствата на Стефан Янев проф. Велислав Минеков публикува гневен статус във фейсбук заради нови назначения в кабинета на Кирил Петков.

Той не посочи точно какво има предвид, но вчера стана ясно, че първият председател на ДАНС Петко Сертов става съветник на външния министър.

Генчовска спря назначаването на Петко Сертов като свой съветник

Външният министър Теодора Генчовска е оттеглила назначението на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов рано тази сутрин като свой съветник, научи ексклузивно Lupa.bg. Появяването на името на някогашния председател на БОРКОР (днес КПКОНПИ) разбуни духовете и в Министерския съвет, и в социалните мрежи, след като стана ясно, че ще бъде дясна ръка на министърката от квотата на Има такъв народ. По наша информация той е бил предложен за неин съветник от квотата на БСП. Очакват се подробности как се стигна до оттеглянето му по-малко от 24 часа след като новината гръмна. 

Сертов бе първият председател на ДАНС до лятото на 2009 г., а след това бе назначен за  шеф на аналитичната служба за борба с корупцията БОРКОР.

Той се прочу с изчезването си за близо месец в края на 2014 година. На 8 декември вечерта той е излязъл от дома си, оставил е двата си мобилни телефона и бе отишъл в Гърция. Сигналът до полицията бе подаден от съпругата му. Сертов се върна в България месец и половина по-късно.

През 1984 г. започва професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ главно управление ( контраразузнаването) на Държавна сигурност.

След това започва работа в Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) в МВР през 1991 г. в сектор „Международен тероризъм".

От 2001 г. е член на обществения съвет по „Европейска и евроатлантическа интеграция“ към президента, а през 2005 г. е назначен за секретар на Съвета по сигурността на правителството.

В края на 2007 става председател на ДАНС, а след това е назначен за шеф на БОРКОР.

Стела Банкова от УПОР: Втрещени сме от промяната, която ни носите, господа нови управници!

Бареков за "промяната": Токът гони 900 лева, газът удари 4000, Киро Петков да слага наколенките и марш към Москва

Източник/ци: Petel.bg - новини - Минеков избухна срещу нови назначения в кабинета: Мафията се завръща в кадифе и коприна

Първо в Lupa.bg: Генчовска спря назначаването на Петко Сертов като свой съветник - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!