Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски военен политолог: Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада и България

Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада и България, твърди руски военен политолог.

Евентуална военна конфронтация между Русия и НАТО може да се окаже по-лоша от Карибската криза, защото тогава само Куба беше застрашена, а тук - страните от Европа, уверен е военен политолог, доцент от катедра по политически въпроси, наука и социология Александър Перенджиев. Пред "Лента.ру" той обяснява, че потенциално под атака могат да бъдат европейски държави, откъдето могат да бъдат контролирани ракетите на НАТО.

Ако инфраструктурата на НАТО продължи напред и се появи и в Украйна, времето за полет на ракетите ще бъде намалено до 7-10 минути, а с разполагането на хиперзвуково оръжие - до пет. Такива последствия бяха назовани от руския президент Владимир Путин, предаде нюз.бг. 

"Мисля, че ако нещо наистина започне да се случва, то ще бъде по-лошо от кубинската ракетна криза. Защото това беше само Куба, а тук е цяла Европа. Проблемът е, че ще пострада не само територията на Украйна, но и съседните страни от Източна Европа, откъдето ще бъдат контролирани ракетите - не напразно американският президент Джо Байдън говори за намерението си да укрепи България и Румъния", казва военният политолог.

Според Перенджиев Русия не иска да влиза в тази конфронтация, особено като се има предвид, че в този случай ще пострада не само Украйна, но и редица европейски държави. Въпреки това, когато става въпрос за защита на гражданите, остава малък избор.

Той отбеляза, че Русия и НАТО сега са изправени пред доста прост избор: или да се съгласят, или Русия ще трябва да се защитава. Друг вариант няма.

"Когато врагът ни заплашва, ние го унищожаваме. Ясно е, че това ще донесе само нова конфронтация, но ударът по нас не е ли конфронтация? Безопасността на нашите граждани винаги е на първо място", подчертава Перенджиев.

На 17 декември руското външно министерство публикува проектоспоразуменията на Русия с НАТО и САЩ за гаранции за сигурност.

Според документа САЩ не трябва да създават военни бази на териториите на страните от бившия СССР, които не са членки на НАТО.

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Руски военен политолог: Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада и България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!