Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лошо! И Песков не отрече, че ще реагират адекватно, даже обеща

Ще бият ли Русия като брашнен чувал? Стефан Янев не отрече плановете на НАТО да разположи допълнителни сили срещу Русия в България и Румъния

Реакцията на Москва е провокирана и от изявлението на Тод Уолтърс - върховния командващ силите на съюзниците в Европа, който преди дни призова за разполагане на допълнителни сили в България и Румъния

Разглеждаме най-различни варианти за ответна реакция, ако НАТО разположи въоръжения край границите ни. Така прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отговори на въпрос за възможността да бъдат разположени руски ядрени оръжия в Беларус, предаде ТАСС.

"За никого не е тайна, че разполагането на различни видове въоръжения на НАТО край границите ни, които могат да представляват опасност за нас, безусловно ще доведе до съответни стъпки от наша страна, за да балансираме ситуацията. Тук са възможни всякакви варианти", изтъкна говорителят на Кремъл.

По-рано министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей заяви, че Минск е готов да приеме на своя територия руски ядрени оръжия, ако има заплаха от страна на НАТО. А президентът на страната Александър Лукашенко преди това отбеляза, че ще предложи на Москва да прати ядрени ракети, ако алиансът разположи ядрено оръжие в Полша. 

А президентът на Русия Владимир Путин поиска от САЩ и НАТО юридически гаранции, че пактът няма да се разширява на Изток и няма да разполага войски и въоръжения в опасна близост до руските граници. 

Реакцията на Москва е провокирана и от изявлението на ген. Тод Уолтърс - върховния командващ силите на съюзниците в Европа, който преди дни призова за засилване на военното присъствие по източния фланг на НАТО и по-специално за разполагане на допълнителни сили в България и Румъния. 

По повод цитираното изявление на ген. Тод Уолтърс министърът на отбраната Стефан Янев посочи в понеделник, че в рамките на НАТО се коментират различни варианти, но засега няма политическо решение.

"В рамките на НАТО се коментират различни варианти. На този етап коментарите са на ниво военно-техническо обсъждане. В този смисъл дори да бъде взет и окончателен военен съвет и да говорим какво би се случило след бъдещи решения, които не са обсъдени все още на политическо ниво, е малко не съвсем коректно," подчерта министърът на отрбаната. 

Въпросът беше поставен и на министър-председателя Кирил Петков по време на пресконференция с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис, който днес е на посещение у нас.

Запитан дали при посещението му в Брюксел е обсъждано в България и Румъния да се разположат допълнителни американски войски, Кирил Петков отговори:

„За войски и хора, които да идват в България, или в Гърция, до този момент не сме дискутирали в детайли".

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Песков: Ще реагираме адекватно, ако НАТО разположи въоръжения край границите ни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!