Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш депутат от ГЕРБ пратил кола на Горанов, за да го спаси на границата

Бивш депутат от ГЕРБ пратил кола на Горанов, за да го спаси на границата

Някогашният шеф на „Юнион Ивкони“ Ивайло Константинов помогнал със свой автомобил на екс финансовия министър

Бившият депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов изпратил кола на Владислав Горанов, който вчера бе спрян на граничния пункт "Калотина" на българо-сръбската граница с автомобил, издирван от Интерпол. Самият Константинов разказа пред в. "24 часа", че екс финансовият министър му се обадил, че има проблем с колата и ще закъснее, тъй като се налага да се върне в София и да потърси друг автомобил. 

„Бяхме голяма компания, заедно отивахме в Сърбия - поясни Константинов и добави - Посъветвах го, че няма смисъл да се връща в София и да губи час дотам и час обратно, и че наблизо имам автомобили на моя фирма. Изпратих му моя кола.“

Ивайло Константинов беше депутат от ГЕРБ до 20 декември 2017 г., когато напусна парламента по свое желание, тъй като, по негови думи, изкарал много насила няколко месеца в Народното събрание. Преди това той беше собственик на автобусната компания „Юнион Ивкони“.

Владислав Горанов уточни, че на границата полицаите го уведомили, че колата се издирва и му разпоредили да се върне към вътрешността на страната, а не да чака на пункта за изясняване. Автомобилът е "Тойота Лендкрузър". Той бил закупен от Горанов през март 2020 г. на лизинг от "Мото Пфое". Колата все още е на лизинг и е купена чисто нова, уточни Горанов.

Заради инцидента на границата той обърнал и стигнал до Драгоман. Там спрял и звъннал на приятел, който да дойде да го вземе, за да продължи към сръбския град Димитровград. След час човекът дойде и преминах границата абсолютно необезпокоявано, заяви Горанов. Именно вторият автомобил е това BMW, разказа бившият финансов министър. 

Източник/ци: Бивш депутат от ГЕРБ пратил кола на Горанов, за да го спаси на границата - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!