Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сценарият "Бърз или мъртъв" пропуска "каубоите". Гешев трудно може да арестува Борисов, но лесно да го "изпере"

Продължаваме подмяната на прокситата

Бившият премиер Бойко Борисов е прокси на американците, също като сегашния министър-председател Кирил Петков, но с респект към Путин.

 
"Янките" организираха протести срещу Борисов със "Сорос", защото не спря "Турски поток-2" въпреки натиска от Държавния департамент.
 
Посолството на САЩ поздрави протестиращите, но на следващия ден посланик Херо Мустафа отиде на крака в МС и заяви, че не е нейна работа да иска оставката на премиера.
 
И Борисов не подаде оставка като при протестите, организирани от проруски групировки през 2013г. 
 
Американците не свалиха Борисов, но го извадиха от играта с инсталирането на власт на новото прокси с инженерингов политически проект. 
 
Сценарият "Бърз или мъртъв" пропуска "каубоите" - американците. "Янките" не включиха Борисов в "Магнитски", а това е знаково. 
 
Главният прокурор Иван Гешев също е сочен като прокси на американците. Той трудно може да арестува Борисов, но лесно да го "изпере".
 
Софийската градска прокуратура поиска от БНБ експертиза и информация за серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, които "Афера" публикува на 17 юни 2020 и на 9 ноември 2021г., за които се твърди, че са правени в спалнята на държавната вила на министър-председателя по времето, когато тя е ползвана от бившия премиер Бойко Борисов. И?
 
"С недекларирани средства няма да стане, трябва да ги намерят в него, а те отдавна не са в него", пише коментаторът Yafa във форума на "Афера".
 
Къде са пачките, къде са златните кюлчета? Борисов вече беше разпитван и заяви, че пачките и кюлчетата са аранжирани, а снимките ги нащракала "Мата Хари". И?
 
Така че Гешев трудно може да арестува Борисов за пачките и кюлчетата, но лесно може да го "изпере" като при първата проверка. 
 
Бойко Борисов е цар на оцеляването - Сретен Йосич 15 години го поръчва според медиите, "руското ресто" 7 години го преследва, пак според медиите, и не го стигна, Пеевски уж щеше да го арестува, а всъщност се договаряше с него зад кулисите.
 
Новата власт не дава знаци, че си поставя за цел да арестува Борисов - премиерът Кирил Петков заяви в "Панорама" на БНТ "чадъри няма да има", а не че целта му е да арестува бившия премиер. 
 
Друго беше основното послание на премиера - "нашата роля е да сложиме хора в прокуратурата ...", тоест да да отстранят не само главния прокурор Иван Гешев, но да овладеят прокуратурата. Защо му е тогава на Гешев да се натяга?
 
alt
 
Сценарият "Бърз или мъртъв" наистина пропуска "каубоите". Ако американците, които държат цялата власт, искаха Борисов да бъде задържан или арестуван, техният премиер щеше да е получил знак и щеше да дръпне спусъка с реч в "Панорама" срещу бившия министър-председател, а той атакува прокуратурата.
 
При това без да поставя условие - Иван Гешев може да остане, ако изпоарестува крадците от предишната власт, дори намек нямаше. Посланието беше - "Чадъри няма да има, ще лустрираме крадците", а не "Защо Гешев не е арестувал Борисов и неговите крадци?".
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Сценарият "Бърз или мъртъв" пропуска "каубоите". Гешев трудно може да арестува Борисов, но лесно да го "изпере"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!