Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Велик Радев разкъса ЕС: Вгледайте се в себе си, преди да съдите България!

Велик Радев разкъса ЕС: Вгледайте се в себе си, преди да съдите България!

Румен Радев е безкомпромисен спрямо ЕС!

Безкомпромисен спрямо ЕС

Ген. Румен Радев се оказа костелив орех за Европейския съюз. Българският президент не само не отстъпи в Брюксел относно въпроса с евроинтеграцията на Северна Македония, но и си позволи да критикува европейските ни партньори.

Според държавния глава е недопустимо това, което европейските лидери правят спрямо България. Той смята за нелеп натиска, който се оказва върху нашата страна за приемането на РСМ в ЕС. Радев смята, че проблемът не е при нас, а при македонците, които демонстрират омраза към България навсякъде, писа Argumenti.bg.

Румен Радев с критика към ЕС

„Вместо да оказвате натиск на България, вгледайте се в критериите, които имате по казуса със РСМ. В Северна Македония има конституционни закони, които трябва да се променят. Трябва българите да бъдат включени в текстовете на Конституцията им.“, отсича Румен Радев в Брюксел.

Той е категоричен, че вината за тази цялата ситуация е у Северна Македония, тъй като тя е нарушила договора за добросъседство от 2017 г.

„В музеите, учебниците, галериите, навсякъде в РСМ се демонстрира езикът на омразата към България. Ние няма как да си затворим очите. Трябват промени, много промени“, смята президентът на Република България.

Източник/ци: Велик Радев разкъса ЕС: Вгледайте се в себе си, преди да съдите България!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!