Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Събев иска веднага да вдигне скоростта на влаковете – Товарен влак дерайлира...

Влак падна от релсите на гара Мездра
Товарен влак дерайлира на гара Мездра през нощта и блокира за часове движението и към Варна и към София, предава Би Ти Ви. Той е собственост на частен превозвач, а петте вагона, които са се озовали извън релсите, са били празни. Lupa BG

Веднага трябва да се вдигне скоростта на жп транспорта до нивото на безопасна скорост, за да имаме оферта към потребителите. Това коментира, цитиран от БТА, номинираният за министър на транспорта и съобщенията Николай Събев пред журналисти.

Николай Събев иска веднага да вдигне скоростта на влаковете

По думите му, за да бъде привлекателен жп транспортът, трябва да се вдигне скоростта. Оказва се, че има участъци, в които вместо да се направят нужните ремонти, съзнателно се създават ограничения за намаление на скоростта. Трябва да видим кои са тези участъци, как най-бързо можем да направим тези ремонти, така че да вдигнем до безопасно ниво средната скорост на придвижване на товарните и пътническите влакове, смята Николай Събев.

Той е убеден, че проектокабинетът може да изкара четиригодишен мандат, защото според него всички условия за това да има нормална държава и ускорение в икономиката са налице. Обществото има такива очаквания, имаме обществената подкрепа и в разговорите с коалиционните партньори това беше вече очевидно, допълни Събев.

Източник/ци: Николай Събев иска веднага да вдигне скоростта на влаковете | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!