Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Skandalno: Новото Правителство само за 24 часа: Задължителен Зелен Сертификат, без 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, Пускаме Северна Македония в ЕС, увеличаваме ВЕИ-тата! Тока и парното поскъпват! ЛГБТ Ръкопляскат!

Новото правителство само за 24 часа: Задължителен зелен сертификат, без 7-ми реактор на АЕЦ 'Козлодуй', Пускаме Северна Македония в ЕС, заси

„Кирил Петков обеща да сложи край на българското възпрепятстване на кандидатурата на Северна Македония за присъединяване към ЕС“. Това пише изданието „Файненшъл Таймс“ днес. Вчера часове преди да оповести кабинета си, новият български премиер е разговарял с репортер от изданието и го е уверил, че София ще прекрати възпрепятстването на кандидатурата на Северна Македония.

От изданието наричат обещанието на Петков „Обратен завой в българската политика спрямо Македония след като миналата година България наложи вето на преговорите на съседката си за присъединяване към ЕС на фона на спорове за история и идентичност.“

След това свое вчерашно изявление, днес Кирил Петков направи едно още по-скандално. Той се разпореди във всички министерства и в държавни учреждения да се влиза само със зелен сертификат. След което призова и бизнеса да въведе зелени сертификати за всичките си служители: „От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация. Моята първа заповед е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат и се надявам това да се случи във всички министерства и държавно-административни сгради“, каза той.

Петков призова бизнеса да последва примера на администрацията, за да се вдигне процента на ваксинация в страната ни на нива, близки до тези в Западна Европа. По думите му, трябва да се вдигне сериозно нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да бъде отворен, а децата да ходят на училище.

Промяна в Narod.bg: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?) - Narod.bg
Каква Промяна само: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?)

Призивът му бе последван от изявление на вицепремиера по климата и министър на околната среда и водите в новия кабинет Борислав Сандов, който в интервю по Нова тв. заяви следното: „Няма да строим 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“, ще го заменим с повече ВЕИ-та.“. А също и: Ще предложа по-скорошно затваряне от 2030 г. на ТЕЦ-овете и въглищните мини“. Защото иначе сме щели да изпуснем някакви си 2.4 млрд., които ЕС давал за предсрочно изпълнение на Зелената сделка. А колко милиарда щети ще понесем от поскъпналия ток и какво ще ги правим тези 20 хил. служители в ТЕЦ-овете и миньорите, които ще останат без работа- това екоталибанът Сандов не казва. За сметка на това пък Сандов бе поздравен от ЛГБТИ – общността, която на официалната си фейсбук страница Sofia Pride заяви задоволството си, че за пръв път техен активист става министър.

Такива бяха изявленията на новото правителство днес на фона на водното бедствие в Родопите и Благоевградско, оставило без ток и откъснати от света стотици селища, и обявеното от КЕВР рязко поскъпване на тока (с 20 %) парното (с 30 %) и водата.

Да ни е честито! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Източник/ци: Новото Правителство само за 24 часа: Задължителен Зелен Сертификат, без 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", Пускаме Северна Македония в ЕС, увеличаваме ВЕИ-тата! Тока и парното поскъпват! ЛГБТ Ръкопляскат! - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!