Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Йорданова: Гешев, подай оставка, инатът ти струва пари на народа

Снимка Булфото

May be an image of 4 people and people standing

May be an image of 3 people
Колажи и карикатури | Facebook

Новият правосъден министър отправи ясно послание към главния прокурор на България.

В първото си изявление след като пое поста министър на правосъдието Надежда Йорданова призова главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка.

Йорданова призова обвинител номер едно да понесе отговорността си или да бъдат приложени спрямо него другите механизми на закона.

Тя се обърна към Гешев, като изтъкна, че инатът му всеки ден струва пари и достойнството на нашия народ. Това пречело и на Плана за възстановяване и устойчивост да бъде придвижен още по-бързо.

Надежда Йорданова декларира готовност да продължи започнатото от нейните предшественици Янаки Стоилов и Иван Демерджиев, както в сферата на съдебното законодателство, така и по отношение на предложението за търсене на дисциплинарна отговорност на обвинител номер едно, което внесе Демерджиев, както и висящия съдебен спор във Върховния административен съд между бившия правосъден министър Янаки Стоилов и Висшия съдебен съвет заради отказа да бъде разгледано искането на Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата на Иван Гешев.

До дни ще станат ясни заместниците новия правосъден министър. Тя обеща с бързи темпове да се работи по законодателството, свързано с реформата на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и специализираното правосъдие, пише Novini.bg.

Властта трудно ще извади Иван Гешев от играта, американците не са оттеглили подкрепата си от главния прокурор

Източник/ци: Petel.bg - новини - Министър Йорданова: Гешев, подай оставка, инатът ти струва пари на народа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!