Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не само Ицо Хазарта, Бойко Рашков също получавал заплахи

Не само Ицо Хазарта, Бойко Рашков също получавал заплахи

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

"Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи." Това заяви вътрешният министър.

Изявлението новият стар вътрешен министър направи след като му бе отправен въпрос дали знае, че към депутата Христо Петров, повече известен като Ицо Хазарта, са били отправени заплахи.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

May be an image of 2 people, people standing and indoor
Колажи и карикатури | Facebook

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза вътрешният министър.

"Много е жалко, че нашата прокуратура отново, най-вероятно, изпълни една политическа поръчка". Това коментира още в парламента министърът на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с разследването на АМ "Хемус" и обвиненията на прокуратурата за натиск от страна на главната дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/.

Рашков коментира казуса с отказа на прокуратурата да разпита обвиняемия по делото за АМ "Хемус" - Борислав Колев. Според вътрешния министър, пътят на разследване е можел да бъде много кратък, но изведнъж, по думите му, се появило едно "срутище", което се наричало "градска прокуратура" и което "запушило този път".

Относно действията на наблюдаващия прокурор, Рашков заяви: "Тя не знае дори къде е ГДБОП, а камо ли да познава материалите по делото".

По думите на министъра, последвалата незабавно пресконференция е прозвучала "оправдателно". Рашков бе категоричен, че полицейските служители в нито един момент не са заплашвали когото и да е от прокурорите. Той подчерта, че не е ставало дума за освобождаване на задържания, а за възможност да се използва ситуацията. Рашков уточни, че обвиняемият е искал да разкаже онова, което знае и което е правил.

Според вътрешния министър, прокуратурата, обаче, много добре организирала разпита на самите разследващи, който вчера продължил цели четири часа. "Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия, с които, е възможно, да се стигне до промяна в състава на някои парламентарни групи", заяви Рашков.

По думите му задържаният за деянието е искал да разкаже какво знае и какво е правил, "от момента, в който получава тези милиони". Рашков обвини прокуратурата, че стопира разследването, изпълнявайки политическа поръчка.

Източник/ци: Не само Ицо Хазарта, Бойко Рашков също получавал заплахи - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!