Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква Промяна само: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?)

Промяна в Narod.bg: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?) - Narod.bg

Промяната във властта неминуемо донесе и куриози – заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов от кабинета на Кирил Петков, е фен на марихуаната.

Снимка от близкото минало показва Сандов, захапал масур джойнт, да се наслаждава на иначе забранената от закона цигара.

Въпрос на избор е, стига да не идва напушен на работа, да си върши задълженията и да не се подаде на унаследената от ГЕРБ корупция – марихуаната си негова работа, коментира източник на Narod.bg от средите на новата власт

Борислав Сандов е народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание, избран от листата на „Демократична България“ (ДБ).

Той е съпредседател на Зеленото движение, което е част от коалицията на ДБ.

Сандов е роден в Мадан и е израснал в Родопите. От 20 години живее в София. Сандов е природозащитник, работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации.

Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика.

Той е съпредседател на “Зелено движение” и член на председателския съвет на Демократична България. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност география, и е специализирал в направление „Изменение на климата и управление на води”.

Участва активно във всички популярни природозащитни кампании от последните 15 години. Бил е зам.-председател на Студентски съвет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Координатор е за България на Европейската гражданска инициатива за защита на пчелите. Борислав Сандов остава и в историята на съдебната практика в България – заради случай и дела с минния гигант „Асарел Медет“.

Става въпрос за разширяване на дейността на минната компания, против което Сандов се бореше заради опасност от замърсяване на поречието на река Луда Яна и заради фейсбук статус срещу покойния създател на „Асарел Медет“ проф. Лъчезар Цоцорков беше осъден за обида.

Източник/ци: Промяна в Narod.bg: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!