Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обвиненият за пране на 53 млн. лв. от "Хемус" изнудвал наблюдаващия прокурор (видео)

Обвиненият за пране на 53 млн. лв. от 'Хемус' изнудвал наблюдаващия прокурор (видео)

„Бе упражнен безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори“, това заяви говорителят на СГП Десислава Петрунова по повод разследването около магистрала „Хемус“. 

От прокуратурата уточниха, че на 6 декември е повдигнато обвинение и е задържан обвиняем за срок от 72 часа. 

„На 9 декември е заявено искане за промяна на мярката - постоянно задържане под стража. Непосредствено след внасянето на искането за мярката задържане под стража, на същия ден - 9 декември, в СГП е била проведена среща между двамата наблюдаващи прокурори по делото и оперативни работници, като на тази среща наблюдаващите прокурори са били уведомени устно, че обвиняемият желае да даде показания по делото.

На следващия ден в СГП е постъпило искане с разпореждане обвиняемият да бъде доведен в сградата на ГДБОП за събота и неделя, за да му бъде проведен разпит. 

Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор по делото е получил обаждане на ръководителя по делото от разследващите органи, че обвиняемият иска да даде показания пред прокурор. Той се е срещнал с разследващите органи по делото.

Самият обвиняем обаче се отказва от намеренията си и заявява, че не знае защо е извикан. 

Наблюдаващият прокурор е получил условие да се измени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождаване от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор отговаря, че извънсъдебни договорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях“, поясни говорителят на СГП Десислава Петрунова.

Източник/ци: Обвиненият за пране на 53 млн. лв. от "Хемус" изнудвал наблюдаващия прокурор (видео) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!