Следвайте "Буднаера" в Телеграм

40-годишният герой Младен Ковачки е загинал

40-годишният герой Младен Ковачки е загинал

Кадър ФБ

България има нов герой.

40-годишният Младен Ковачки е загинал в опит да спаси хора в огнения ад в Благоевград, съобщи местният сайт Пирински.

Ето какво пише Кристина Никова:

"Снощи е починал един герой-без екипировка се е качил в горящ блок в гр. Благоевград, защото мъжкото му сърце не е издържало да гледа как горят и се задушават деца и старци. Осъзнава, че е опасно, но е поставил техният живот пред своят. Не го познавам, но много ме е яд, защото светът има нужда от такива човечни хора. МЛАДЕН КОВАЧКИ на 40 години-запомнете това име и се гордейте, че тук е живял такъв човек и се молете за душата му и за вас се молете, защото утре и вие може да имате нужда от човек като МЛАДЕН."

 

40- годишният Младен Ковачки и 61- годишната Евдокия Китанова, починаха в огромния пожар в блок 18 на Струмско-център нощес. В огъня е изгорен и 79 годишният дядо Митко, притежател на жилището на 7-мия етаж, от който потегли пожара при който с изключение на трите жертви има и 12 обгазени, минали през двете лечебни заведения в града, оповестява " Струма.ком ".

Младен е умрял в опит да оказва помощ на горните етажи, качил се при съседите, задушил се и попаднал в пламъците. Хората в блока го познават като положително и дружелюбно момче, което безусловно се хвърляло в огъня, когато би трябвало да помогне на някого. Евдокия не съумяла да излезе задушила се и издъхнала на стълбите пред личния си апартамент.

Двамата бяха открити преди огнеборците да намерят дядо Митко овъглен в жилището му, откакто съумяха да се доберат до неговото жилище. Старецът съзнателно останал в горящия апартамент, без значение от опитите на съседите му да му оказват помощ. Овдовял недавна, изгубил и наследник преди време, старият човек като че ли отказвал да живее.

Две бебета на 38 дни, съседи на горящия апартамент бяха превозени за Пирогов, поради обгазяване. Помощ потърсиха десетки от блока, които огнеборците изтеглиха. Тежка избавителна интервенция за пожарникари и служители на реда. Огнеборците влизаха в задимения блок и извеждаха един по един обгазените. С вишка сваляха стари хора от горните етажи.

Пожарникарите безусловно падаха по стълбите, до момента в който носят потърпевшите хора. В такива случаи не ни остава нищо друго с изключение на да се поклоним пред труда им, работата им, която всекидневно заплашва личния им живот. Голяма покруса. Безмерна болежка и съществени проблеми за хората от блока, чийто жилища са наводнени и опушени.

Снощи регионалният шеф Н. Шушков разгласи, че е обезпечен хотел за потърпевшите, само че съвсем всички са отседнали при родственици. Щетите от пожара са големи. Няма непострадало семейство. И през днешния ден пред блока има хора. Апартаментът на 7-мия етаж наподобява злокобно, напомняйки за снощния огнен пъкъл.

Източник/ци: Petel.bg - новини - 40-годишният герой Младен Ковачки е загинал

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!