Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Няма да има нито един лев, който да се харчи по погрешния начин

Кирил Петков: Няма да има нито един лев, който да се харчи по погрешния начин

кадър и видео: Нова тв

Проблемите са толкова остри в България, че докато се справим с тях, различията остават настрани", заяви той.

Смятаме да работим със същия интензитет, за нас няма събота и неделя. Фактът е, че дадохме готова структура с идеята, че в понеделник ще може да се гласува. Проблемите са остри и натрупани. Няма да има нито един лев, който да се харчи по погрешния начин. Очаквам днес да изпратим кратко представяне на министрите. Министърът на културата ще бъде човек, който не беше споменаван – Атанас Атанасов, един млад човек, който е възстановил сам читалище и има визия за България да стане културната дестинация на Европа. Това заяви Кирил Петков, кандидат за министър-председател от "Продължаваме промяната" в изявление след като получи и върна изпълнен проучвателния мандат на президента Румен Радев, предава Нова тв. 

"Едното от най-важните неща, които трябва да направим сега е да овладеем цената на тока. Стъпка номер едно е да не допускаме увеличение на цената на тока за битовите потребители. Второто е COVID кризата, не може при всеки нов щам да затваряме икономиката. Оттук насетне ще се опитаме да привлечем експерти, които да обяснят защо ваксинацията е нещо много важно, без да е задъжително, а с убеждение. Другото е реформиране на КПКОНПИ. Искаме и в парламента комисия, която да е антикорупционна", разкри той като първи стъпки в бъдещето управление.

На въпрос кой ще носи отговорност за действията на министри от квотата на другите коалиционни партньори в бъдещето управление, Петков уточни: "Даваме кредит на доверие като коалиционни партньори. Всички ще бъдат измервани в един аршин, ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка настрани. Отворихме нов начин на комуникация и непрекъснат диалог. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков: Няма да има нито един лев, който да се харчи по погрешния начин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!